Φοίβος: Ραντεβού με τον Φίλιππα και τον Αλέκο...

Αύριο Σάββατο 6 Απριλίου κλείνουν έξι χρόνια από τον άδικο χαμό του Φίλιππα Δελαπόρτα και πέντε από την απώλεια του Αλέξη Τζαφέρη. Είναι οι μέρες που το χαμόγελο είχε στερέψει στην οικογένεια Δελαπόρτα στο άκουσμα της είδησης του χαμού τους.

Ήταν 9 Απριλίου του 2013 όταν ο Φίλιππας Δελαπόρτας έφυγε από κοντά μας, μια από τις πιο αγαπητές μορφές της Κρεμαστής και των γηπέδων μας.

Ο κόσμος συγκλονισμένος, δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να πιστέψει πώς …έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα! Σε εκείνους που μένουν πάντα θα υπάρχει ένα ερώτημα…Γιατί πάντα ο καλός κι ο νέος… Δεν υπάρχει απάντηση ποτέ!

Ένα χρόνο μετά, περίπου στις 28 του ίδιου μήνα κουνιάδος και γαμπρός είχαν φαίνεται δώσει ραντεβού, σε άλλο κόσμο ηθικά και αγγελικά πλασμένο. Αυτή ήταν η μέρα που ο Αλέκος Τζαφέρης άφηνε πίσω του σύζυγο, παιδιά, οικογένεια και φίλους.

Είναι θλιβερά γεγονότα που έχουν γίνει βίωμα στους γονείς, στους συγγενείς, στην κοινωνία και περισσότερο στον Φοίβο τον σύλλογό τους.
 


Υπάρχει σαφέστατα, βαθιά ρίζα στις ψυχές και τις καρδιές εκείνων που τους θυμούνται… Στων χαροκαμένων γονιών του Άκη και της Δέσποινας, του Γιώργου που παίζει πάντα και για εκείνον, αλλά και της Αθηνάς που έχει μάθει πια να ζει με απώλειες, αφού έχασε αδερφό και σύζυγο αφότου είχε περάσει μόλις ένας χρόνος από τον θάνατο του πρώτου.

Στο άλλο σημαντικό σκέλος της ζωής του Φίλιππα και του Αλέξη, ο Φοίβος πολλές φορές αφιέρωσε τις μεγάλες του επιτυχίες στη μνήμη τους από τότε.

Αύριο το πρωί αυτοί που μένουν, έχουν δώσει το καθιερωμένο ραντεβού τους με τα αδικοχαμένα παιδιά. Κάθε τέτοια μέρα ξυπνούν μνήμες και κανείς δεν μπορεί αλλά και δεν θέλει να ξεχάσει.

Στις 8 το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρεμαστής έχει δοθεί το ετήσιο ραντεβού των παιδιών, με γονείς, συγγενείς, φίλους και συμπαίκτες τους …Από εκει θα φύγουν όλοι για το γνωστό καθιερωμένο πια ποσπέρι…