Ρόδος: Επεισοδιακό σκηνικό  για το συνέδριο ...που δεν έγινε!

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που είχε προγραμματιστεί να γίνει χθες στο νησί μας, λόγω έντονης διαμάχης μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων, και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει διορισμός νέας Διοίκησης από το Πρωτοδικείο.

Για να φθάσουμε σ’ αυτό το γεγονός, υπήρξαν χθες, από τις 3:00 τα ξημερώματα περίπου, έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνδικαλιστών, με επίκεντρο το ξενοδοχείο «Ρόδος-Πάλλας», όπου και επρόκειτο να διεξαχθεί το συνέδριο.

Αποκορύφωμα των αντιπαραθέσεων αυτών υπήρξαν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 3:00 το ξημερώματα, για τα οποία η Διοίκηση της ΓΣΕΕ ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν μέχρι και τραυματισμοί τεσσάρων μελών, καταγγέλλοντας το ΠΑΜΕ. Ενώ, από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα και ότι απλώς ήθελαν να διασφαλίσουν την παρουσία των εργαζομένων στο Συνέδριο διότι είχε μετατραπεί σε «φρούριο» το ξενοδοχείο όπου θα διεξαγόταν.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, δεν έλειψαν κάποιες στιγμές έντασης ανάμεσα στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μερίδας των συνέδρων και εκπροσώπων της Διοίκησης της ΓΣΕΕ που-σημειώνεται-ότι βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, το λόμπι του ξενοδοχείου. Από τη μία οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ φώναζαν συνθήματα και από την άλλη η πλειονότητα της Διοίκησης της ΓΣΕΕ επιχειρούσε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να διεξαχθεί το συνέδριο, κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ τους τόνιζαν ότι είχε λήξει η θητεία της Διοίκησης και ότι θα έπρεπε να τους παραδώσουν «τα κλειδιά», τις σφραγίδες κτλ. Σημειώνεται ότι, τυπικά, η θητεία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ λήγει στις 11 Απριλίου και όπως όλα δείχνουν πλέον, είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να οδηγηθούν τα πράγματα σε διορισμό νέας Διοίκησης.

Πάντως, μέχρι και αργά χθες το βράδυ, πέρα από την ανταλλαγή συνθημάτων γύρω στις 3:00 το απόγευμα όπου είχαν «ανάψει τα αίματα» ανάμεσα στις δύο πλευρές, ευτυχώς δεν υπήρξαν νέα επεισόδια και παρά την απουσία της Αστυνομίας από το χώρο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει τα παρακάτω:
«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ - μη συνέδρων -  στο Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.
Στο Νοσοκομείο μεταφέρονται αυτή την ώρα χτυπημένα 4 μέλη της Διοίκησης.

Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμα μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής.

Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Αντίστοιχα, το ΠΑΜΕ, για το ίδιο συμβάν, αναφέρει τα εξής, σε ανακοίνωση που επίσης εξέδωσε:
«Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους.

Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των "προσλήψεων" των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις.
Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη-Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ.

Σαν τον κλέφτη, 600 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και σε πεντάστερο ξενοδοχείο-φρούριο που άνοιξε μόνο και μόνο για να εκλεγούν οι εργοδότες και οι μαϊμούδες, η συνδικαλιστική μαφία μαζί με πλήθος μπράβων και σεκιουριτάδων βρίσκονταν όλες αυτές τις ώρες πίσω από τριπλές-κλειδαμπαρωμένες πόρτες για να κάνει ένα συνέδριο της Κόζα Νόστρα.

Την ίδια στιγμή με πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των εργατικών συνεδρίων, απαγόρευσε την είσοδο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγράφουν οι αθλιότητές τους.
Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε εργατικά κέντρα όλης της χώρας, στην ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο νησί και σε όλη τη χώρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτής της περιόδου, για να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας.
Τώρα είναι ώρα για να καθαρίσει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες».

Ν.Δ.: Καταδίκη των επεισοδίων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ  
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει η Νέα Δημοκρατία «τα βίαια επεισόδια και τους τραμπουκισμούς που σημειώθηκαν τα ξημερώματα από μέλη του ΠΑΜΕ, λίγο πριν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο».

Όπως τονίζει η Ν.Δ. «η βία δεν έχει θέση ούτε στην πολιτική ζωή της χώρας, ούτε στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι απαράδεκτες εικόνες που εκτυλίχθηκαν, προσβάλλουν τους εργαζόμενους και τραυματίζουν τη δημοκρατία».
«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και οι διαφορές επιλύονται από τη Δικαιοσύνη, την οποία όλοι οφείλουν να εμπιστεύονται και να σέβονται τις αποφάσεις της», προσθέτει.  

Τέλος η Ν.Δ. καλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «που επένδυσε στη βία, να διασφαλίσει επιτέλους την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ και οι διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης να ολοκληρωθούν με δημοκρατικό τρόπο».

ΣΥΡΙΖΑ: Για την απαξίωση της ΓΣΕΕ φταίνε ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ  
Το συνέδριο της ΓΣΕΕ ανέδειξε όλες  τις παθογένειες και την πλήρη απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει, με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, αλλά και του ΠΑΜΕ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ούτε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία, χρησιμοποιεί ιδιωτική αστυνόμευση και επιδιώκει αδιαφανείς διαδικασίες, απαγορεύοντας ακόμα και την δημοσιογραφική κάλυψη στις εργασίες του συνεδρίου, αλλά ούτε και το ΠΑΜΕ, το οποίο με τη βία προσπαθεί να διαλύσει το συνέδριο, δεν εκπροσωπούν τις υγιείς δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «ούτε με νοθείες, ούτε με τραμπουκισμούς, ούτε, φυσικά, με τη στείρα άρνηση και απαξίωση όλων  των θετικών μέτρων που έχει λάβει η σημερινή κυβέρνηση, όπως η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δεν επιτυγχάνεται τίποτα».
Τέλος, καλεί τους  εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να γυρίσουν την πλάτη στην απαξίωση και την παρακμή, και να αγωνιστούν για την ανανέωση του συνδικαλιστικού κινήματος.
 
Δ. Κουτσούμπας: «Συνδικαλιστική μαφία»  η ηγεσία της ΓΣΕΕ  
Σκληρούς χαρακτηρισμούς για την ηγεσία της ΓΣΕΕ, αποκαλώντάς την «συνδικαλιστική μαφία» χρησιμοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινώντας τη χθεσινή ομιλία του στην εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης Δικαιοσύνης της ΚΟΑ, στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο συνέδριο της ΓΣΕΕ με την κατάληψη του χώρου διεξαγωγής του από μέλη του ΠΑΜΕ, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι  «απέναντι από τη συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που θέλει να  διοργανώσει ένα ακόμα συνέδριο – παρωδία, με νόθους αντιπροσώπους και ιδιοκτήτες Ανωνύμων Εταιρειών, αυτή τη φορά στη Ρόδο, βρέθηκαν ξανά οι ζωντανές δυνάμεις του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ».

Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ οι αντιδρώντες απαιτούν να πραγματοποιηθεί πραγματικό εργατικό συνέδριο και «αυτό δεν μπορεί να το χωνέψει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που μιλά για δήθεν “τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ”, ούτε η ΝΔ που τα στελέχη της στη ΓΣΕΕ επιτίθενται με χυδαίο τρόπο στο ΚΚΕ».

«Είναι λογικό όλοι αυτοί να υπερασπίζονται την ηγεσία της ΓΣΕΕ, γιατί τόσα χρόνια ήταν το δεξί τους χέρι στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής», σημείωσε και πρόσθεσε πως «οι εργαζόμενοι όμως χρειάζεται να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να έχουν οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους. Να αψηφήσουν τις απειλές και τους εκβιασμούς της συνδικαλιστικής μαφίας, της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ. Και αυτό κάνουν!».

Γεννηματά: Τσίπρας - Κουτσούμπας έχουν
χρέος να διασφαλίσουν το συνέδριο της ΓΣΕΕ  

Προ των ευθυνών τους, όπως υποστηρίζει, θέτει η Φώφη Γεννηματά τον πρωθυπουργό αλλά και τον γ.γ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, καλώντάς τους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν και δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε συγκεκριμένα:
«Είναι ανησυχητικά τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας και τραμπουκισμών στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Είναι θέμα Δημοκρατίας και υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων να ολοκληρωθεί το Συνέδριο.
Τόσο ο κ. Κουτσούμπας, όσο και ο κ. Τσίπρας έχουν χρέος να το διασφαλίσουν».
Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η ΓΣΕΕ είχε επιστρατεύσει για το συνέδριο μπράβους, ποινικούς και τραμπούκους.