Δ. Κρεμαστινός: Οι ευρωεκλογές αποτελούν πρόκληση για όλους

Πρόκληση για όλους χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες από τη Ρόδο όπου βρίσκεται.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι ορισμένα κόμματα όπως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουν να τις μετατρέψουν σε εθνικές εκλογές και να καταγράψουν δυνάμεις. Αυτό όμως, όπως είπε, δεν είναι σωστό γιατί αυτό θα πρέπει να γίνει στις εθνικές εκλογές. 

«Εδώ πρέπει να συζητάμε για την Ευρώπη, τις αδυναμίες μας και τι μπορούμε να κάνουμε. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τη γραμμή του Ανδρέα Παπανδρέου. Η ποιότητα ζωής που έχουμε οφείλεται σε αυτά που πήρε εκείνος από την ΕΕ. Εμείς θέλουμε η Ευρώπη να αποκτήσει ενιαία εξωτερική πολιτική και ενιαία άμυνα και θέλουμε να διασφαλίζει την ειρήνη. Θέλουμε άριστες σχέσεις με όλους αρκεί να εφαρμόζουμε όλοι το διεθνές δίκαιο» είπε ο κ. Κρεμαστινός.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής  στηρίζει το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο και το Μανώλη Γλυνό ως υποψήφιο περιφερειάρχη.

Σε ερώτηση για τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις ο κ. Κρεμαστινός υπογράμμισε ότι αυτές δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα και μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι «στις περασμένες εθνικές εκλογές έλεγαν ότι είμαστε οριακά να μπούμε στη Βουλή, μας έδιναν ένα ποσοστό 3% και πήραμε 6,5%.

Οι δημοσκοπήσεις εκφράζουν μία συγκεκριμένη στιγμή. Υπάρχουν αναποφάσιστοι, υπάρχει η προεκλογική περίοδος που θα κρίνει τους πάντες, και το Κίνημα Αλλαγής ευελπιστεί να έχει ένα πολύ καλό ποσοστό στις εθνικές εκλογές. Οι αποχωρήσεις των στελεχών άλλων κομμάτων δεν είναι αρεστές αλλά δε φαίνεται επηρεάζουν ιδιαίτερα τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν».

Μιλώντας επίσης για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε λόγο για συνέδριο μνήμης προς τον Ανδρέα Παπανδρέου και υπόσχεσης ότι θα τηρηθούν οι αρχές του.

Αναφερόμενος και στην οικονομία της χώρας, τόνισε ότι με μία αναιμική ανάπτυξη δεν μπορούμε να έχουμε καλύτερη ζωή λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής: «Πρώτο μέλημά μας είναι οι τράπεζες να γίνουν… τράπεζες, δηλαδή να δίνουν και όχι μόνο να εισπράττουν. Επίσης αυτό το να είναι η χώρα για έναν αιώνα στα χέρια των δανειστών θα το ανατρέψουμε αν ο κόσμος θέλει να μας κάνει κυβέρνηση. Μας χωρίζουν πολλά από τα άλλα κόμματα καθώς εμείς θέλουμε ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος».

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, ζήτησε να ισχύσει και πάλι για τα νησιά, καθώς το μεταφορικό ισοδύναμο δεν αποτελεί αντιστάθμισμα στην κατάργησή του. «Μιλάμε για το μεταφορικό ισοδύναμο. Μα έχει αντικαταστήσει το μεταφορικό ισοδύναμο τον μειωμένο ΦΠΑ; Με τίποτα. Αυτά είναι ασπιρίνες στο μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας και όχι η λύση του προβλήματος. Ο ΦΠΑ πρέπει να επανέλθει, όπως τον διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις» κατέληξε ο κ. Κρεμαστινός.