Η συμβολή των εθελοντών στον Μαραθώνιο Ρόδου

Ο εθελοντισμός αποτελεί ίσως το σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου και όσοι τον υπηρετούν, κερδίζουν τον σεβασμό και την αναγνώριση από τους συμμετέχοντες δρομείς.

Η ανιδιοτελής αφοσίωση και οι πολύτιμες υπηρεσίες τους συμβάλλουν στη συνεχώς ανοδική πορεία της διοργάνωσης και στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, τόσο των δρομέων, όσο και των υποστηριζόμενων φορέων κοινωνικής προσφοράς.

Πέρα από τους μεμονωμένους εθελοντές, υπάρχουν και οι οργανωμένοι που συμμετέχουν με τις εθελοντικές ομάδες. Με τη δική τους παρουσία και την υπερπολύτιμη προσφορά τους θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης, εικόνες, στιγμιότυπα, δηλώσεις και πληροφορίες της οποίας θα ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη του κόσμου!

Οι Εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου στις 14 Απριλίου και τους παράλληλους αγώνες του (Ημιμαραθώνιος, 10.000μ., 5.000μ. και 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων), είναι:

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΡΟΔΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ " Ο ΔΙΓΕΝΗΣ"
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ 

ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΙΕΚ ΡΟΔΟΥ
ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ
AΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
C.Ro.P. ΛΕΣΧΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

EUROMEDICA
ΟΑΚ ΡΟΔΟΣ
ΓΑ TAEKWONDO ΡΟΔΟΥ
ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ 
ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ "ΕΡΓΑΝΗ ΑΘΗΝΑ"
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ-ΔΡΙΒΑΣ ΖΩΗΣ
Ε.Ο.Π.Κ. C.B. ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΕΘΟΜΑΚ
ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ
ΕΥΘΥΤΑ

ΕΦΕΔΡΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ 
ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΓΚΑΛΙΑ
ΔΙΕΚ Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ 
ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΑΓΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 
ΡΟΔΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

ΓΙΑΤΡΟΙ:
-Ειρήνη Μπουρνή-Καρδιολόγος
-Νίκος Άντερσεν-Ορθοπεδικός
-Σοφία Αναστασίου-Πνευμονολόγος
ΤΡΟΧΑΙΑ ΡΟΔΟΥ ΣΤΕΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΚΑΒ ΤΣΙΜΠΛΕΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
95 ΑΔΤΕ.

Οι συμμετοχές στα 5 και 10χλμ.
Τελευταία ημερομηνία εγγραφών για τους αγώνες 5χλμ., 10χλμ. και 1.000μ. για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, ορίζεται η Δευτέρα 8 Απριλίου 2019.

Τα 5χλμ.
Η διαδρομή για τα 5 χλμ. είναι: Αφετηρία: Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως) - Ακτή Σαχτούρη - Οδός Αυστραλίας - Αναστροφή στη διασταύρωση της Οδού Αυστραλίας με τη Μακρυγιάννη - Οδός Αυστραλίας - Ακτή Σαχτούρη - Πύλη Ελευθερίας - Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας - Οδός Σάββα Νικολάου - Οδός Γεωργίου Παπανικολάου - Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας
Ώρα Εκκίνησης: 11:50 π.μ. (Block A), 11:52 π.μ. (Block B)
Το χρονικό όριο τερματισμού για τα 5χλμ. είναι τα 55'.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι πάνω από 12 ετών.

Στις ομαδικές συμμετοχές θα βραβευθούν η καλύτερη και η πολυπληθέστερη ομάδα των 5χλμ.  
Ανήλικοι συμμετέχουν με έγγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.
Κόστος Συμμετοχής
10€ και 5€ εκπτωτικό

* Το εκπτωτικό πακέτο αφορά στους άνεργους, φοιτητές, μαθητές, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, και ομαδικές εγγραφές, οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν ή αποστείλουν το σε ισχύ αποδεικτικό παραστατικό ιδιότητάς τους με fax ή με email, αμέσως μετά την εγγραφή τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς στα 10χλμ. και 5 χλμ. του Μαραθωνίου της Ρόδου θα παραλάβουν:
- Αριθμός Συμμετοχής δρομέα
- Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip
- Αναμνηστικό Μετάλλιο Τερματισμού
- Αναμνηστικό ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής
- Παροχή νερού και ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
- Πάνινη τσάντα με το επίσημο t-shirt του αγώνα.

Τα 10χλμ.
Ώρα Εκκίνησης: 07:40 π.μ.
Αφετηρία: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμός της Πατρίδας
Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμό της Πατρίδας

Περιγραφή της Διαδρομής: Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας - Οδός Σάββα Νικολάου- Οδός Γεωργίου Παπανικολάου- Οδός Κω- Οδός Λέρου- Οδός Καλύμνου- Ακτή Μιαούλη- Κάτω Πέτρες- Οδός Κρητικά/Ιαλυσού- 3η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)-Οδός Ιαλυσού/Κρητικά-Κάτω Πέτρες- Ακτή Μιαούλη- Οδός Καλύμνου- Οδός Λέρου -Οδός Κω- Οδός Γεωργίου Παπανικολάου- Πλατεία Ελευθερίας- Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.
Το χρονικό όριο τερματισμού για τα 10χλμ. είναι τα 100'
Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι πάνω από 15 ετών.

Στις ομαδικές συμμετοχές  θα βραβευθούν η καλύτερη και η πολυπληθέστερη ομάδα των 10χλμ.
Ανήλικοι συμμετέχουν με έγγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.
Κόστος Ατομικής Συμμετοχής: 20€
Εκπτωτικό Πακέτο Συμμετοχής: 15€

* Το εκπτωτικό πακέτο αφορά τους άνεργους, φοιτητές, μαθητές, αθλητές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, και ομαδικές εγγραφές (άνω των 10 ατόμων), οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν ή αποστείλουν το σε ισχύ αποδεικτικό παραστατικό ιδιότητάς τους με fax στο 2111168240 ή με email (info@allaboutrunning.gr), αμέσως μετά την εγγραφή τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς στα 10χλμ. και 5 χλμ. του Μαραθωνίου της Ρόδου θα παραλάβουν:
- Αριθμός Συμμετοχής δρομέα
- Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip
- Αναμνηστικό Μετάλλιο Τερματισμού
- Αναμνηστικό ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής
- Παροχή νερού και ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
- Πάνινη τσάντα με το επίσημο t-shirt του αγώνα.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, και έχει τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κι έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS. 

Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η Aegean Airlines η οποία προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των δρομέων, προς Ρόδο, από όλους τους Ελληνικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο πτητικό της πρόγραμμα.

H Blue Star Ferries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels Collection. Tα Atrium Hotels είναι χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel είναι ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί  συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise  και την Adidas.

Το Best Western Plaza φιλοξενεί και φέτος τη γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφαλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM. Οι δρομείς ξεδιψούν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός,  ενώ  τον αγώνα στηρίζουν για άλλη μια φορά  η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καύκας η ΔΕΡΜ. Α.Ε., το ξενοδοχείο Σεμίραμις και η Άμστελ free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του  αγώνα είναι  φέτος η εταιρεία marketing Dingo  και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο  ΑΝΤ1 Satellite.