Τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο με ομάδες από την Κίνα

Στο πλαίσιο της λεπτομερούς ενημέρωσης της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γεώργιο Βασιλειάδη, και τον βουλευτή Δωδεκανήσου, Δημήτρη Γάκη, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων οι παρεμβάσεις σε αθλητικά έργα και υποδομές στη νησιωτική χώρα και ειδικότερα στο Αιγαίο. 

«Ο αθλητισμός στη νησιωτική χώρα, ιδιαίτερα στα μικρά και πιο απομακρυσμένα νησιά, είναι ένα θέμα που μας απασχολεί, γιατί αναγνωρίζουμε το σημαντικό κοινωνικό και αναπτυξιακό του ρόλο, αλλά και τις δυσκολίες, λόγω των χωρικών και δημογραφικών προβλημάτων των μικρών νησιών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γάκης και πρόσθεσε ότι «είναι υποχρέωσή μας να παρακολουθούμε τις δράσεις, τη διαδικασία και την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από το κράτος, τους δήμους και τα τοπικά αθλητικά σωματεία στα νησιά, το πρόγραμμα συντήρησης και δημιουργίας νέων δομών μαζικής άθλησης, κάθε έργο και δράση που στηρίζει τον αθλητισμό στη νησιώτικη χώρα».

Πριν λίγους μήνες, δίνοντας το «παρών» στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΓΣ Δωδεκάνησος, ο κ. Γάκης είχε αποκαλύψει τις επαφές με υπευθύνους του αθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο στην Κίνα, με σκοπό τη διοργάνωση ενός διεθνούς τουρνουά στη Ρόδο. Το επανέλαβε ενώπιον της Υποεπιτροπής, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο αναπηρικός αθλητισμός αποτελεί ασπίδα ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και βοηθά σημαντικά στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης και της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρίες στις κοινωνικές δραστηριότητες.

Θέλω να ενημερώσω ότι είμαστε στην προκαταρκτική φάση για τη διοργάνωση ενός τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο, σε συνεργασία με την Κίνα. Είναι μία πρωτοβουλία που θα ανοίξει αυτό το όμορφο άθλημα σε περισσότερο κόσμο, σ’ όλη τη χώρα. Μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει την αξία του αθλητισμού, που ενώνει, που εντάσσει και δεν αποκλείει». 

Τέλος, ο κ. Γάκης αναφέρθηκε και στην επανεκκίνηση της διαδικασίας για την ολοκλήρωση του Κολυμβητήριου στην Ιαλυσό, το οποίο χαρακτήρισε «έργο πνοής για τη Ρόδο».