Αίτημα του Δήμου Ρόδου για επέκταση των συμβάσεων σε 130 εργαζόμενους

Αίτημα για επέκταση των συμβάσεων των 130 ατόμων που εργάζονται στο Δήμο της Ρόδου με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, για άλλους τέσσερις μήνες, κατέθεσε και ο Δήμος της Ρόδου ανάμεσα σε αρκετούς σε όλη τη χώρα.

Όπως εξήγησε χθες, σε δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει αναπτυχθεί μία φημολογία σε όλη τη χώρα σχετικά με τη δυνατότητα παράτασης-επέκτασης των συμβάσεων των ωφελούμενων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε όλους τους Δήμους και υπάρχουν μία σειρά από αιτήματα Δημάρχων ανά την Επικράτεια που ζητούν, για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της υγιούς λειτουργίας των Δήμων, την παράταση των ωφελούμενων. Όμως, σε δηλώσεις της η Υπουργός Εργασίας λέει ότι νομικά δεν είναι δυνατή η παράταση των συμβάσεων.

Ωστόσο, ως Δήμος αλλά και ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με την ιδιότητά του και ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, έχουν πάρει απόφαση και έχουν αποστείλει στην Υπουργό Εργασίας και τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ αίτημα για την παράταση των συμβάσεων των 130 ωφελούμενων στο πρόγραμμα εργασίας του ΟΑΕΔ και ευελπιστούν να γίνει δεκτό το αίτημά τους για τετράμηνη παράταση και οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι ήδη παρέχουν υπηρεσίες στο Δήμο Ρόδου, να μπορέσουν να καθίσουν το καλοκαίρι και να τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι αυτοί απορροφούνται σε νευραλγικές υπηρεσίες όπως η Καθαριότητα, το Πράσινο, οι Οικονομικές και οι Τεχνικές.

Για να γίνει, όμως, αυτή η παράταση, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο και επειδή ήδη έχει γίνει κάτι τέτοιο για παράταση άλλων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ευελπιστούν ότι η κα Αχτσιόγλου θα κάνει τη σχετική ρύθμιση και γι’ αυτό το πρόγραμμα.