Σε διεθνή διαγωνισμό το Κολλέγιο Ρόδου

Σε διεθνή διαγωνισμό το Κολλέγιο Ρόδου

Σε διεθνή διαγωνισμό το Κολλέγιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 810 ΦΟΡΕΣ

Ο Διεθνής Διαγωνισμός BRITISH ENGLISH OLYMPICS (BEO),ο οποίος διεξάγεται από το Oxford International Education Group τα τελευταία επτά χρόνια, είναι μία ακαδημαϊκή Ολυμπιάδα σχεδιασμένη για παιδιά 12-16 ετών με σκοπό να εξερευνήσει διάφορα σύγχρονα θέματα φυσικά στην Αγγλική γλώσσα. Ο διαγωνισμός διαρκεί 2 εβδομάδες σε κορυφαία οικοτροφεία στο Ην. Βασίλειο, όπως είναι τα Ardingly College, Christs Hospital School, Royal Holloway, Bradfield College και St Mary’s School.

Στον διαγωνισμό παίρνουν μέρος 150 ομάδες από όλο τον κόσμο, όπως από Βραζιλία, Χιλή, Ιταλία, Κόστα Ρίκα, Κολομβία, Ισημερινός, Τουρκία, Ισπανία, Περού, Κίνα, Παναμάς, Ρωσία, Βενεζουέλα, Μεξικό, Ονδούρας, Μογγολία και Πορτογαλία και αντιπροσωπεύουν τα σχολεία, τις πόλεις και τις χώρες τους σε αυτόν το εξαιρετικά απαιτητικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό ακαδημαϊκό διαγωνισμό συνδυάζοντας το με την εμπειρία της βρετανικής κουλτούρας.

Στους 2 τελευταίους διαγωνισμούς τα παιδιά του Κολλεγίου κατάφεραν να προκριθούν στους ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ του διαγωνισμού ανάμεσα στις 150 ομάδες από όλο τον κόσμο και να κατακτήσουν 3 βραβεία κάνοντας τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς τους, τους φίλους τους αλλά και όλη την Ελλάδα υπερήφανη!

Έτσι για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ παίρνει μέρος η Ελλάδα και εκπρόσωπός της θα είναι πάλι αποκλειστικά το Κολλέγιο Ρόδου! Το Κολλέγιο Ρόδου είναι το μοναδικό από όλα τα σχολεία της Ελλάδας που επιλέχθηκε να δοκιμαστεί λόγω της υψηλής ποιότητας και γνώσης της Αγγλικής καθώς και λόγω των υψηλών ποσοστών επιτυχίας που κατακτά κάθε χρόνο. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι “THE WORLD IN MOTION”.

Τα διαγωνιστικά κομμάτια περιλαμβάνουν:
1. Παρουσίαση project
2. Παρουσίαση country spotlight
3. Διαγωνισμός τραγουδιού acapella με αυθεντικούς στίχους γραμμένους από την ομάδα
4. Διαγωνισμός θεατρικού βασισμένο σε θεατρικό του W.Shakespeare γραμμένο από την ομάδα
5. MYSTERY CHALLENGE
6. MYSTERY PRESENTATION
7. DEBATE βασισμένο στο θέμα «TOURISM»
8. Workshops
9. Talent shows και άλλα πολλά!
10. Investigation
11. Improvisation Challenge

Αυτή η μοναδική εμπειρία που θα περάσουν τα παιδιά, θα τους βοηθήσει όχι μόνο στο να έρθουν σε άμεση επαφή με τη γλώσσα, αλλά και να εξερευνήσουν πτυχές της πολιτικής και κοινωνικής τους ζωής που θα τους απασχολήσουν στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αγγλία, οι μαθητές καλούνται να αναπτύξουν τις γλωσσικές και ακαδημαϊκές τους δεξιότητες καθώς και να επιχειρηματολογήσουν πάνω σε τρέχοντα θέματα.

Κατά αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουν το συναίσθημα της συνεργασίας και θα τους βοηθήσει να ξεσκεπάσουν δεξιότητες όσον αφορά τα ακόλουθα:
• Ηγεσία
• Διαπραγμάτευση
• Διοίκηση
• Διαχείριση χρόνου και φυσικά
• Πειθώ
για να μπορέσουν τα παιδιά να γίνουν οι ίδιοι ηγέτες στον επιλεγμένο επαγγελματικό τομέα τους στο μέλλον!!!

Έτσι το Αγγλικό τμήμα του Κολλεγίου Ρόδου καθώς και η Διεύθυνση θέλει να ευχηθεί ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε αυτήν την μοναδική προσπάθεια και εμπειρία που θα έχουν τα παιδιά!!!
Συμμετέχοντες:
1. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ
2. ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ
3. ΚΑΘΟΠΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
4. ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
5. ΒΑΚΙΑΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
6. ΒΛΑΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ
8. ΖΟΥΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
9. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
10. ΚΟΥΡΤΗ ΜΑΡΙΑ
11. ΚΟΤΖΑ ΣΟΥΛΕΙΛΑ
12. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern