Σημαντικοί αθλητές στο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για το μεγάλο σκακιστικό γεγονός της χρονιάς στη Ρόδο αλλά και στη χώρα μας.  

Από προχθές έχει ξεκινήσει το πρώτο Φεστιβάλ του νησιού μας που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει πάνω από 750 συμμετέχοντες σε άνδρες και γυναίκες σε δύο περιόδους οι οποίες περιλαμβάνουν τρία τουρνουά στο Olympic Palace.

Συγκεκριμένα από:
-  6 μέχρι 14  Απριλίου θα διεξαχθεί το European Amateur Chess Championships (Ανοικτό σε συμμετοχή οποιουδήποτε σκακιστή, με δελτίο)
-  6 μέχρι 14  Απριλίου θα γίνει το European Senior Chess Championships
-  16 μέχρι 24 Απριλίου είναι προγραμματισμένο το World Senior Team Chess Championships.

Συνδιοργανωτές σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Σκακιστικός  Όμιλος Ρόδου «Ιππότης», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) λαο η Πανευρωπαϊκή Σκακιστική Ομοσπονδία (ECO). Τελεί υπό την  αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Χορηγοί και αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι οι: Μελισσοκομική Ρόδου, tHolidays,  J&D Rent a Car, Υδροτεχνική Δωδεκανήσου, Magnus Magister, Ψητοπωλείο Αυγουστίνος, Papadimitriou & Associates, Rodetrip, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Τρόπαιον, Πιτσαρία Buona Sera.

Η διοργάνωση αποτελεί στοχευμένη  προσπάθεια που συμβάλλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί μας, καθώς και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, αναδεικνύοντάς το και ως σκακιστικό προορισμό.

Αποτελεί δε μια ένεση στην τουριστική αγορά, πολύτιμη στο ξεκίνημά της.

Θα συμμετάσχουν 750 και πλέον σκακιστές, ανάμεσα σε αυτούς παγκόσμιοι πρωταθλητές και σκακιστικές ιδιοφυίες όπως η Γεωργιανή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Nona Gaprindashvili, που είναι η ισχυρότερη γυναίκα παίκτρια της γενιάς της και η πρώτη γυναίκα γκρανμαίτρ στον κόσμο.

Παρουσία θα έχει επίσης Ρώσος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Alexander Khalifman την περίοδο 1999-2000 και ο Evgeny Sveshnikov από την ίδια χώρα.

Στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης θα παραστούν, εκτός των διοργανωτών, εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου.