“Οι μικροί λογοτέχνες” του Γυμνασίου Ιαλυσού  συναντούν τη συγγραφέα Τίτσα Πιπίνου

Με αφορμή τη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Ιαλυσού στις Βιβλιοπεριπέτειες  του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου  και στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας προώθησης της φιλαναγνωσίας, οι "μικροί λογοτέχνες" του Γυμνασίου Ιαλυσού συναντήθηκαν με τη Ροδίτισσα, αγαπημένη συγγραφέα, κ. Τίτσα Πιπίνου.

Οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Β2 στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας μαζί με τους καθηγητές-φιλολόγους τους, κ. Γκριτζέλη Βάσω και κ. Τόλια Ιωάννη,  διάβασαν το μαγευτικό μεσαιωνικό παραμύθι της κ.Τίτσας Πιπίνου, "Ο ιππότης με το τριαντάφυλλο" και ταξίδεψαν νοερά μέσα από τις περιπέτειες του ιππότη Κρίστοφερ στη Μεσαιωνική Ρόδο, μια πόλη που μόλις την πρωτοαντίκρισε του φάνηκε "ονειρική και μεγαλόπρεπη, όπως αναδυόταν μέσα στο πρωινό σύθαμπο." Στη συνέχεια έγραψαν και οι ίδιοι δικές τους ιστορίες με πρωταγωνιστές δικούς τους ιππότες που ζούσαν την περίοδο των Ιωαννιτών ιπποτών και πήραν μέρος στο διαγωνισμό δημιουργικής γραφής του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ .

Στη συνέχεια οι μαθητές γοητευμένοι από τον "ιππότη με το τριαντάφυλλο" είχαν τη χαρά να συναντήσουν τη συγγραφέα κ.Τίτσα Πιπίνου, η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Ιαλυσού. Οι μαθητές του Α1 και του Β2 είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της και να περάσουν μια ευχάριστη ώρα. Η συγγραφέας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, τους προέτρεψε να "ταξιδεύουν" μέσα από τα βιβλία και υπέγραψε με αγάπη τα βιβλία τους.

Ως επιστέγασμα αυτής της όμορφης συνάντησης ήρθαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού δημιουργικής γραφής του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ που έφεραν στο Γυμνάσιο Ιαλυσού τέσσερα βράβεια. Από την Α' Γυμνασίου βραβεύτηκαν οι μαθήτριες του Α1 Βολιτάκη Αγγελική και Μαγριπλή Παρασκευή. Από τη Β’ Γυμνασίου βραβεύτηκαν οι μαθήτριες του Β2  Μακρή Αλεξάνδρα-Φωτεινή και Παπαδάκη Μαρία.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό και ιδιαιτέρως στις μαθήτριες που βραβεύτηκαν.
Μακάρι η βράβευση αυτή να είναι η αρχή  για νέες επιτυχίες!