“Οι μικροί λογοτέχνες” του Γυμνασίου Ιαλυσού συναντούν τη συγγραφέα Τίτσα Πιπίνου

“Οι μικροί λογοτέχνες” του Γυμνασίου Ιαλυσού  συναντούν τη συγγραφέα Τίτσα Πιπίνου

“Οι μικροί λογοτέχνες” του Γυμνασίου Ιαλυσού συναντούν τη συγγραφέα Τίτσα Πιπίνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 547 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή τη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Ιαλυσού στις Βιβλιοπεριπέτειες του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου και στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας προώθησης της φιλαναγνωσίας, οι "μικροί λογοτέχνες" του Γυμνασίου Ιαλυσού συναντήθηκαν με τη Ροδίτισσα, αγαπημένη συγγραφέα, κ. Τίτσα Πιπίνου.

Οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Β2 στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας μαζί με τους καθηγητές-φιλολόγους τους, κ. Γκριτζέλη Βάσω και κ. Τόλια Ιωάννη, διάβασαν το μαγευτικό μεσαιωνικό παραμύθι της κ.Τίτσας Πιπίνου, "Ο ιππότης με το τριαντάφυλλο" και ταξίδεψαν νοερά μέσα από τις περιπέτειες του ιππότη Κρίστοφερ στη Μεσαιωνική Ρόδο, μια πόλη που μόλις την πρωτοαντίκρισε του φάνηκε "ονειρική και μεγαλόπρεπη, όπως αναδυόταν μέσα στο πρωινό σύθαμπο." Στη συνέχεια έγραψαν και οι ίδιοι δικές τους ιστορίες με πρωταγωνιστές δικούς τους ιππότες που ζούσαν την περίοδο των Ιωαννιτών ιπποτών και πήραν μέρος στο διαγωνισμό δημιουργικής γραφής του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ .

Στη συνέχεια οι μαθητές γοητευμένοι από τον "ιππότη με το τριαντάφυλλο" είχαν τη χαρά να συναντήσουν τη συγγραφέα κ.Τίτσα Πιπίνου, η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Ιαλυσού. Οι μαθητές του Α1 και του Β2 είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της και να περάσουν μια ευχάριστη ώρα. Η συγγραφέας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, τους προέτρεψε να "ταξιδεύουν" μέσα από τα βιβλία και υπέγραψε με αγάπη τα βιβλία τους.

Ως επιστέγασμα αυτής της όμορφης συνάντησης ήρθαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού δημιουργικής γραφής του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ που έφεραν στο Γυμνάσιο Ιαλυσού τέσσερα βράβεια. Από την Α' Γυμνασίου βραβεύτηκαν οι μαθήτριες του Α1 Βολιτάκη Αγγελική και Μαγριπλή Παρασκευή. Από τη Β’ Γυμνασίου βραβεύτηκαν οι μαθήτριες του Β2 Μακρή Αλεξάνδρα-Φωτεινή και Παπαδάκη Μαρία.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό και ιδιαιτέρως στις μαθήτριες που βραβεύτηκαν.
Μακάρι η βράβευση αυτή να είναι η αρχή για νέες επιτυχίες!

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»