Αγώνας δρόμου  στην Απολακκιά τον Μάιο

Την ευκαιρία να συμμετάσχουν σ’ έναν αγώνα δρόμου μακριά από την πόλη και συγκεκριμένα στη Νότια Ρόδο θα έχουν οι αθλητές από το νησί μας την Κυριακή, 19 Μαΐου.

Τότε ανακοινώθηκε πως θα διεξαχθεί η συγκεκριμένη διοργάνωση με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Απολακκιάς.

Τον αγώνα διοργανώνει η επιτροπή που καταρτίστηκε για τον σκοπό αυτό σε συνεργασία με την ΕΑΣ Δωδεκανήσου, την τοπική κοινότητα Απολακκιάς, τον εκεί Πολιτιστικό Σύλλογο αλλά και την Ασπίδα Απολακκιάς.

Οι αθλητές θα μπορούν να συμμετάσχουν στα 10χλμ. με ώρα εκκίνησης στις 10.00 από την Πλατεία της Απολακκιάς διά μέσου της κοινοτικής οδού μέχρι το Φράγμα κι  επιστροφή και τερματισμό στην Πλατεία.
Για τα 5χλμ. η εκκίνηση θα δοθεί στις 11.00 από την Πλατεία έως τα μέσα της οδού που οδηγεί στο Φράγμα με επιστροφή και τερματισμό ξανά στο σημείο εκκίνησης.

Παράλληλα με την εκκίνηση των 5χλμ. θα ξεκινήσουν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο δυναμικό βάδην της ίδιας απόστασης προς το Φράγμα.

Αθλητές, κριτές και όσοι γενικά συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές του φιλόξενου χωριού της Απολακκιάς, τον φυσικό πλούτο αλλά να βιώσουν και την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Επίσης έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα Μοναστήρια και Μνημεία της περιοχής και συγκεκριμένα Άγιο Γεώργιο Βάρδα και Άγιο Ευστάθιο στο Φράγμα, Άγιο Γεώργιο στον Κάλαμο, Αγία Αναστασία Ζωναρά και την Παναγιά στο Σκιάδι.

Η συμμετοχή στους αγώνες θα είναι ελεύθερη και οι διοργανωτές ζητούν απ’ όσους δρομείς επιθυμούν να πάρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα παραδοθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως για τους Πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Για αυτούς που δεν έχουν μέσο να μετακινηθούν προς Απολακκιά, η Οργανωτική Επιτροπή θα διαθέσει λεωφορείο δωρεάν, προσφορά του Προέδρου της Ασπίδας Μανώλη Καρατζιά, (τηλ:6976458312), το οποίο θα ξεκινήσει στις 07.30 από την πλατεία Σαν Φραγκίσκο και επιστροφή το μεσημέρι στο ίδιο σημείο.

Χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων θα είναι το σημείο μπροστά από το γήπεδο Απολακκιάς.
Μετά το πέρας των αγώνων οι αθλητές θα απολαύσουν εδέσματα παραδοσιακά του Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ θα υπάρχει μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον καλλιτέχνη κ. Θεμιστοκλή Τριανταφύλλου και το χορευτικό του Συλλόγου.

Στο τέλος θα βραβευτούν αθλητές που κατάγονται από την Απολακκιά και έχουν κατακτήσει πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις καθώς και οι προπονητές τους.

Τις προσεχείς ημέρες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο site που θα ανακοινωθεί.

Η Επιτροπή εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον κ. Βασίλειο Ζήκα, πρόεδρο της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, τον τεχνικό Διευθυντή των αγώνων κ. Σάββα Διακονικόλα, τον κ. Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Κυριαζή και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου για την αποδοχή της πρότασης και την υποστήριξη.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6944052571 (Βλάσσης Ναπολέων).