Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε 27χρονο  που ...παρουσιαζόταν ως αστυνομικός στη Ρόδο

Συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και επτά μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 27χρονο από τη Χαλκίδα που κατηγορείται ότι πριν από ένα χρόνο, εμφανίστηκε ως αστυνομικός σε Αλβανό, και με την απειλή ενός σουγιά, του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Κατερίνας Βολονάκη, έκρινε ένοχο τον 27χρονο με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού για ληστεία (φυλάκιση 4 ετών), αντίσταση (φυλάκιση 3 μηνών), παράνομη οπλοφορία (φυλάκιση 6 μηνών) και επικίνδυνη σωματική βλάβη (φυλάκιση 6 μηνών) και τον αθώωσε για την πράξη της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση που επίσης κατηγορούνταν, επιβάλλοντάς του την παραπάνω συνολική ποινή φυλάκισης.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση του 27χρονου πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 27χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί από το αρμόδιο δευτεροβάθμιο δικαστήριο το επόμενο διάστημα.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, το Σάββατο 10 Μαρτίου  2018, ο 27χρονος προσποιούμενος τον αστυνομικό πλησίασε τον 21χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής και αφού τον χτύπησε προκαλώντας του σωματικές βλάβες με την απειλή ενός σουγιά του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο!

Μετά το περιστατικό, ο αλλοδαπός μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και έκανε καταγγελία και λίγες ώρες αργότερα ο δράστης εντοπίστηκε και προσήχθη στην υπηρεσία.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος είχε διαπράξει και δύο κλοπές και ειδικότερα:

Στις 22.02.2018 αφαίρεσε από ξεκλείδωτο αυτοκίνητο μια γυναικεία τσάντα που περίεχε, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και τιμαλφή και την 1η Μαρτίου 2018 στις 5.30 το απόγευμα αφαίρεσε από γυναίκα υπήκοο Βουλγαρίας τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα και 70 ευρώ.  Για αυτές τις κλοπές ωστόσο, ο 27χρονος κρίθηκε αθώος χθες από το δικαστήριο και καταδικάστηκε μόνο για το περιστατικό με τον αλλοδαπό.