Ρόδος: Κάθειρξη πέντε ετών σε 26χρονο μουσικό για υπόθεση ναρκωτικών

Στα «μαλακά» έπεσε χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο γνωστός αλλοδαπός μουσικός της show biz που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ αθώος κρίθηκε ο 19χρονος Έλληνας συγκατηγορούμενός του.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Μαρίας Κρικοπούλου, έκρινε τον 26χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ένοχο με ελαφρυντικά και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε ό,τι αφορά τον 19χρονο Έλληνα, αυτός κρίθηκε αθώος.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στις 20 Μαρτίου 2018 το πρωί, λίγη ώρα αφότου είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Ακαντιάς, το πλοίο της γραμμής προερχόμενο από τον Πειραιά.

Οι λιμενικοί αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, εντόπισαν τον 26χρονο αλλοδαπό και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα στο σακ βουαγιάζ που μετέφερε ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους πέντε κιλών και τριακοσίων ενενήντα ενός γραμμαρίων (5.391gr), εντός πέντε (05) πλαστικών συσκευασιών στην ταξιδιωτική αποσκευή του.   

Εκτός από τον 26χρονο οι λιμενικοί συνέλαβαν και τον 19χρονο Έλληνα ως το συνεργό του πρώτου, ενώ κατασχέθηκε η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος και των δύο ανδρών ασκήθηκαν διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση, όπου ο 26χρονος αλλοδαπός, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται, δήλωσε εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και ισχυρίστηκε πως τη μεταφορά την έκανε εξαιτίας της ανάγκης που είχε για χρήματα καθώς θα ελάμβανε με την παράδοση των ναρκωτικών, το ποσό των 500 ευρώ!

Αλλά και ο 19χρονος στην απολογία του είχε κινηθεί στο ίδιο περίπου πλαίσιο, δηλώνοντας πως πράγματι ταξίδεψαν μαζί και έμειναν και στην ίδια καμπίνα με τον 26χρονο όμως ουδεμία ανάμιξη έχει στην υπόθεση με τα ναρκωτικά.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση των απολογιών με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 26χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και ο 19χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.