Συνάντηση της Ένωσης Λογιστών με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Ρόδου

Συνάντηση της Ένωσης Λογιστών με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Ρόδου

Συνάντηση της Ένωσης Λογιστών με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 620 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση με τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ Ρόδου κ. Καλογερόπουλο και τους κ.κ. Παπαβασιλείου Νικόλαο και Στεφανάκη Θεοδόση , είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΦΕΕ Ρόδου όπου συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινώς κατά την συναλλαγή τους με την υπηρεσία.

Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ αλλά και οι συμμετέχοντες στην συνάντηση άκουσαν τις προτάσεις με ιδιαίτερη προσοχή και δεσμεύτηκαν να μελετήσουν το θέμα και να δώσουν απάντηση προσεχώς. Ως προς την ενημέρωση των μελών της η ΕΛΦΕΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Αγαπητοί συνάδελφοι, η ΕΛΦΕΕ Ρόδου στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της καθημερινότητας μας όσον αφορά συναλλαγές στην ΔΟΥ Ρόδου συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον προϊστάμενο κ. Καλογερόπουλο Νικόλαο.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες και οι κ.κ Παπαβασιλείου Νικόλαος αναπληρωτής προϊστάμενος και ο Θεοδόσης Στεφανάκης πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων ΔΟΥ. Οι συμμετέχοντες άκουσαν τους προβληματισμούς μας και ήταν ιδιαίτερα θετικοί στις αλλαγές που τους προτάθηκαν από την ΕΛΦΕΕ Ρόδου. Ζήτησαν να έχουν το αίτημα μας γραπτώς για να μπορέσουν να διευθετήσουν τις αλλαγές που ζητήσαμε.

Σας παραθέτουμε το έγγραφο που καταθέσαμε. Με πρωταρχικό γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας μας συνεχίζουμε επαφές και με άλλες υπηρεσίες της Ρόδου. Παρακαλούμε να μας προωθήσετε, μέσω της φόρμας υποβολής που σας έχει ήδη κοινοποιηθεί, τις όποιες προτάσεις έχετε και να συνδράμετε έτσι και εσείς στο έργο μας.

Οι προτάσεις του ΔΣ της ΕΛΦΕΕ είναι οι παρακάτω:

Αγαπητοί κύριοι , μετά και την εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ Ρόδου ,κ. Καλογερόπουλου , σχετικά με την βελτίωση της καθημερινής συναλλαγής των επαγγελματιών λογιστών με την υπηρεσία σας θα θέλαμε να σας καταθέσουμε και γραπτώς τις προτάσεις μας.

1) Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να υπάρχει υπάλληλος στο τμήμα μητρώου ο οποίος θα εξυπηρετεί τους λογιστές και τα λογιστικά γραφεία. Η συναλλαγή με το συγκεκριμένο τμήμα δεν μπορεί να εμπλέκεται με την συναλλαγή των ιδιωτών.

Υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής των συναδέλφων αλλά και των υπαλλήλων των λογιστικών γραφείων καθώς περιμένουν στην ουρά μαζί με τους ιδιώτες οι οποίοι πολλές φορές αδυνατούν να καταλάβουν τις ανάγκες της υπηρεσίας σε διάφορα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν για να ολοκληρωθεί η όποια συναλλαγή τους.

2) Θα μπορούσε να υπάρχει παραλαβή φακέλων και να δίνεται μια εύλογη ημερομηνία για την ολοκλήρωση της εργασίας.

3) Να υπάρξει ένα επίσημο e-mail σε κάθε τμήμα στο οποίο θα μπορούμε να αποστέλλουμε τα οποία δικαιολογητικά και τις οποίες εξουσιοδοτήσεις και λοιπά έγγραφα απαιτούνται για την ολοκλήρωση των συναλλαγών μας με τις παραπάνω υπηρεσίες.

Η χρήση του φαξ δεν εξυπηρετεί πολλές φορές, ειδικά όταν το έγγραφο που αποστέλλεται έχει στοιχεία φωτογραφίας κλπ. Προτείνουμε να αλλάξει ο τρόπος εξυπηρέτησης των φορολογουμένων και να μπορεί πλέον να παραλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεί η υπηρεσία σας ηλεκτρονικά.

Ευελπιστώντας στην θετική ανταπόκριση της υπηρεσίας σας, με εκτίμηση για την ΕΛΕΦΕΕ Ρόδου.

Ο πρόεδρος
Σπυρόπουλος Σπύρος

Ο γραμματέας
Περάκης Γεώργιος - Τσαμπίκος

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009