Πολύστρατος - Αναγέννηση Έμπωνας: Ένας διαιτητής, δύο ανακοινώσεις διαμαρτυρίας

 Σφοδρά παράπονα για τη διαιτησία του Σταμάτη Αντωνά και των βοηθών του άφησε πίσω του το 1-1, στο οποίο έκλεισαν το προχθεσινό «ραντεβού» τους ο Πολύστρατος και η Αναγέννηση Έμπωνα.

Πρώτη «πυροβόλησε» η πρωταθλήτρια του 2ου ομίλου της Β’ κατηγορίας, η οποία εξέδωσε την παρακάτω καυστική ανακοίνωση:

«Τελικά δεν είναι και τόσο εύκολο να επιλέξεις τον σωστό δρόμο να βαδίσεις με την ομάδα σου. Το να μην ασχολείσαι με τη διαιτησία, να μη βγάζεις ανακοινώσεις γιατί σέβεσαι την επιθυμία του προπονητή σου, να μη γίνεσαι γραφικός γενικά, προφανώς και πέρασε σαν αδυναμία σε κάποιους «κυρίους». ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ.   Δεν μπορεί να έρχεται ένας διαιτητής στον αγώνα με την ομάδα του Πολύστρατου και να γίνεται αυτός «ως συνήθως» ο πρωταγωνιστής του αγώνα.

Με νοήματα στους βοηθούς από 25 μέτρα μακριά να αλλάζει αποφάσεις τους, να ανέχεται το σκληρό παιχνίδι, να μην ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΕΡΜΑ της ομάδας μας (ευτυχώς που έχουμε τις φάσεις σε βίντεο για να μην αμφισβητήσει κανείς τίποτα), να δίνει πέναλτι που μόνο αυτός το είδε (και οι ίδιοι οι αντίπαλοι γέλαγαν). Βέβαια, και οι βοηθοί του δεν ήταν αμέτοχοι σε όλα αυτά για να είμαστε δίκαιοι, έβαλαν και αυτοί το χεράκι τους όπου έπρεπε σε αυτή την «παράξενη» διαιτησία.

 Θα ήταν ευχής έργο ο σημερινός διαιτητής να μη σφυρίξει ξανά σε παιχνίδι της ομάδας μας, γιατί κοπιάσαμε πολύ για να φτάσουμε την ομάδα μας εδώ που τη φτάσαμε και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας πάει πίσω χωρίς να σέβεται τους κόπους και τις θυσίες των ποδοσφαιριστών και τους δικούς μας. Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ πάει μπροστά και κανένας κ. Αντωνάς που έχει εμπάθεια με το σωματείο μας, δεν θα της ξαναστερήσει αυτό που δικαιούται μέσα στο γήπεδο».

Το σωματείο των Λαέρμων απάντησε λίγο αργότερα, παραπονούμενο τόσο για τη διαιτησία, αλλά και για τον τρόπο που ενήργησε η Αναγέννηση:   

«Αρχικά θέλουμε να συγχαρούμε την Αναγέννηση Έμπωνα για το πρωτάθλημα που κατέκτησε και την άνοδό της στην Α’ κατηγορία.

Αφετέρου είμαστε η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής που όχι μόνο δεν έχει ευνοηθεί, αλλά έχει αδικηθεί κατάφωρα σε αρκετά ματς. Παράδειγμα το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Άγιο Ισίδωρο, που δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ μας, αλλά δεν βγήκαμε καν να ασχοληθούμε με τη διαιτησία.

Όταν μία ομάδα βγάζει ένα βίντεο για να διαμαρτυρηθεί για μία φάση στην οποία έχει δίκιο, να δείχνει στο βίντεο και τις άλλες φάσεις που έγιναν κατά της αντίπαλης ομάδας. Ζητάμε στον άνθρωπο που ανέβασε το βίντεο, να δείξει το ακυρωθέν γκολ του 30ού λεπτού, όπου ο ποδοσφαιριστής μας Αναστασιάδης φεύγει από κανονική θέση και ενώ ο διαιτητής κύριος Αντωνάς δείχνει με το χέρι χαμηλά να συνεχιστεί το παιχνίδι, ο βοηθός Μπάρκας σηκώνει λανθασμένα οφσάιντ αφήνοντάς μας όλους έκπληκτους.  

Εκεί πού ήταν η κάμερα; Υπάρχει επίσης πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ μας, όταν ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης βρίσκει καθαρά την μπάλα με το χέρι, αλλά ο διαιτητής κύριος Αντωνάς λέει “παίζετε”. Να δείχνετε όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις και όχι αυτό που σας συμφέρει, γιατί το παιχνίδι είχε αρκετές επίμαχες».