«Παραμύθι-Παραμυθία: το παραμύθι στην εκπαιδευτική πράξη»

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του 2ου ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου Δρ. Κωνσταντίνα Καλαούζη, σε συνεργασία με το τμήμα ΠΤΔΕ του Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για θέματα δια βίου μάθησης και υποστήριξης της εκπαίδευσης κ. Χαρούλα Γιασιράνη, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο "Παραμύθι – Παραμυθία: Το παραμύθι στην εκπαιδευτική πράξη" που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάλυμα της Ισπανίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 6.00 μ.μ.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει το 2ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς, το ΠΤΔΕ του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. 

Στην ημερίδα θα επιχειρηθεί η ανάδειξη του παιδαγωγικού ρόλου του παραμυθιού ως εκπαιδευτικού μέσου και θα εξηγηθεί η σπουδαιότητά του στην ομαλή ψυχοσύνθεση του παιδιού. 

Ομιλητές θα είναι η συγγραφέας και αφηγήτρια παραμυθιών Λίλη Λαμπρέλλη, ο Επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας Παν/μίου Αιγαίου τμήματος ΠΤΔΕ, Γεώργιος Κατσαδώρος, η ψυχολόγος Φλώρα Χατζημανώλη, η Δρ. Παν/μιου Αιγαίου Κόζα Χρυσάνθη και η εκπαιδευτικός και μεταφράστρια Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου. 

Την ημερίδα προλογίζουν ο Δημήτρης Κόκκινος, ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Κωνσταντίνα Καλαούζη, Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΤΜΣ, Παν/μίου Αιγαίου και ΣΕΕ Φιλολόγων 2ου ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.