«Παραμύθι-Παραμυθία: το παραμύθι στην εκπαιδευτική πράξη»

«Παραμύθι-Παραμυθία: το παραμύθι στην εκπαιδευτική πράξη»

«Παραμύθι-Παραμυθία: το παραμύθι στην εκπαιδευτική πράξη»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 353 ΦΟΡΕΣ

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του 2ου ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου Δρ. Κωνσταντίνα Καλαούζη, σε συνεργασία με το τμήμα ΠΤΔΕ του Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για θέματα δια βίου μάθησης και υποστήριξης της εκπαίδευσης κ. Χαρούλα Γιασιράνη, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο "Παραμύθι – Παραμυθία: Το παραμύθι στην εκπαιδευτική πράξη" που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάλυμα της Ισπανίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 6.00 μ.μ.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει το 2ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς, το ΠΤΔΕ του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Στην ημερίδα θα επιχειρηθεί η ανάδειξη του παιδαγωγικού ρόλου του παραμυθιού ως εκπαιδευτικού μέσου και θα εξηγηθεί η σπουδαιότητά του στην ομαλή ψυχοσύνθεση του παιδιού.

Ομιλητές θα είναι η συγγραφέας και αφηγήτρια παραμυθιών Λίλη Λαμπρέλλη, ο Επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας Παν/μίου Αιγαίου τμήματος ΠΤΔΕ, Γεώργιος Κατσαδώρος, η ψυχολόγος Φλώρα Χατζημανώλη, η Δρ. Παν/μιου Αιγαίου Κόζα Χρυσάνθη και η εκπαιδευτικός και μεταφράστρια Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου.

Την ημερίδα προλογίζουν ο Δημήτρης Κόκκινος, ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Κωνσταντίνα Καλαούζη, Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΤΜΣ, Παν/μίου Αιγαίου και ΣΕΕ Φιλολόγων 2ου ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern