Κολοσσός: Είναι θέμα γοήτρου… και κρυφής ελπίδας

Υπό άλλες προϋποθέσεις, το σημερινό νησιωτικό ντέρμπι στο «Μελίνα Μερκούρη» θα κρατούσε ζωντανό τον Κολοσσό H Hotels στο «κυνήγι» της παραμονής.

Όμως η ήττα από τον Πανιώνιο και ο συνδυασμός των υπόλοιπων αποτελεσμάτων την προηγούμενη αγωνιστική τον έχουν φέρει στην πόρτα της εξόδου και βρίσκεται με ενάμισι πόδι στην Α2.
Βέβαια, όσο ζει μπορεί κανείς να ελπίζει έτσι το σημερινό ματς σε ρεαλιστικό επίπεδο αποτελεί υπόθεση γοήτρου για την ομάδα που κόσμησε τα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ για περισσότερο από μία δεκαετία αλλά σε …μαθηματικό της δίνει ακόμη κουράγιο να συνεχίζει να παλεύει.
Ο Στέργιος Κουφός, που επιστρέφει ως αντίπαλος της ομάδας που «έχτισε» πριν από χρόνια, υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του αφού πλέον έχουν επιστρέψει τόσο ο Γιάννης Γεωργαλλής όσο και ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης αλλά και ο Γιώργος Γεωργάκης. Τους έχει, μάλιστα, και «φρέσκους» αφού δεν έγινε την περασμένη Κυριακή το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και οι «θαλασσί» γλίτωσαν το διπλό «πήγαινε – έλα» με το αεροπλάνο μέσα σε πέντε μέρες.

«Ο Κολοσσός σουτάρει ανεξέλεγκτα»
Για το παιχνίδι με τον Κολοσσό έκανε δηλώσεις ο προπονητής του Ρεθύμνου, Βαγγέλης Ζιάγκος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, τα βαθμολογικά και ψυχολογικά οφέλη της νίκης επί της Κύμης θα αποκτήσουν νόημα και ουσία μόνο με νίκη στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) ματς.
Παίζουμε με μία ομάδα που τρέχει πολύ και σουτάρει ανεξέλεγκτα και σημαδεύει σε συνθήκες απομόνωσης τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι.
Για μας το ζητούμενο είναι σαφές. Να ελέγξουμε τις προκλήσεις του αγώνα και να μείνουμε συναισθηματικά και πνευματικά συμπαγείς στην κρισιμότητα του ματς».