Ικανοποίηση για τη διοργάνωση του Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου

Ομαλά κύλησε και ο 3ος γύρος του Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου που φιλοξενείται στις υπέροχες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Olympic Palace, με τα δύο τουρνουά που είχαν προγραμματιστεί: το European Amateur Championships  και το European Senior Championships.

Με τον καιρό τη Δευτέρα να δίνει ένα τόνο καλοκαιριού γεμίζοντας τις…
μπαταρίες όσων συμμετέχουν, πραγματοποιήθηκαν παρτίδες που …έκοψαν την ανάσα και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες μετά από 5 και πλέον ώρες αναμετρήσεων.

Ο ανταγωνισμός κορυφώθηκε αφού στον 3ο γύρο υπήρξαν πολλές και σημαντικές αναμετρήσεις, με κυριότερες στην κατηγορία 50+, όπου οι εκπρόσωποί της Ρόδου, Δημήτρης Μενίκος και Σταμάτης Καράβας, έφεραν ισοπαλία με τον Άγγλο Cusick Peter (ΕΛΟ 1966) και τον Ιταλό Iovannone Cristiano (ΕΛΟ1434) αντίστοιχα.

Ο δικός μας Γιάννης Φρόντζος (ΕΛΟ 1504) που αγωνίζεται στην κατηγορία U2000, παραχώρησε ισοπαλία  με αντίπαλο τον ισχυρό  Zielinski Olgierd (ΕΛΟ 1850), παρά την κερδισμένη θέση που είχε, αφού δεν θέλησε να το ρισκάρει.

Όπως δήλωσε, είναι από τις καλύτερες διοργανώσεις σε διεθνές επίπεδο που έχει λάβει μέρος, καθώς από θέμα οργάνωσης εγκαταστάσεων και διεξαγωγής έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Αποτελεί δε μοναδική ευκαιρία και εμπειρία για όσους σκακιστές βρίσκονται στη Ρόδο, αφού μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός με ελάχιστο κόστος (συμβολικό παράβολο), αφού συνδιοργανώνεται από τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και βοηθούν στο να καλυφθούν τα έξοδα με τις ευγενικές τους χορηγίες οι : Μελισσοκομική Ρόδου,  @ tHolidays,  J&D Rent a Car, Υδροτεχνική Δωδεκανήσου, Magnus Magister, Ψητοπωλείο Αυγουστίνος, Papadimitriou & Associates, Rodetrip, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Τρόπαιον, Πιτσαρία Buona Sera.

Στις κατηγορία κάτω των 1700 (U1700) ο πολλά υποσχόμενος σκακιστής του Ιππότη, Αλέξανδρος  Σταθάτος επιβλήθηκε άνετα του  Pantelic Slobodan (ΕΛΟ 1646), ενώ ο Γίαννης Αποστολάκης έφερε ισοπαλία με τον  Ρουμάνο Buzescu Vladimir (ΕΛΟ 1620).
 Ο Παντελής Παπαδόπουλος συνέχισε επίσης με ισοπαλία απέναντι στον ισχυρότερο Πολωνό Snokowski Marcin  (ΕΛΟ 1659), ενώ σε εσωτερικές αναμετρήσεις ξεχώρισαν η νίκη του νεαρού Αθανάσιου Μακρή απέναντι στον έμπειρο Χρήστο Ηρακλείδη και του Αγησίλαου Χούλη απέναντι στον Ηρακλή Πυλαρινό.

Χθες οι αγώνες συνεχίστηκαν με το 4ο γύρο και η είσοδος για θεατές είναι ελεύθερη στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Olympic Palace.

Παράλληλα ξεκίνησε και ανοικτό Διεθνές Σεμινάριο Διαιτησίας FIDE στην Αγγλική, όπου λαμβάνουν μέρος ξένοι και ντόπιοι διαιτητές προκειμένου να αποκτήσουν τίτλο ή να ανέβουν σε επίπεδο διεθνούς διαιτητή.

Λεπτομέρειες για το  Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στη σελίδα του ομίλου www.ippotis.com και στη σελίδα της διοργάνωσης www.rodoschess2019.com