Θετική η αναδιάρθρωση για τον Ιάλυσο

Θετικά βλέπει την αναδιάρθρωση των Κατηγοριών που εξήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης, ο Ιάλυσος μέσω δηλώσεων του προέδρου του Μιχάλη Χαττζηνικήτα.

«Για μας δεν αλλάζει κάτι. Η απόφαση έχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το θετικό είναι ότι πρόκειται για επαγγελματική κατηγορία και ότι έχει σημαντική επιχορήγηση για τις ομάδες. Το αρνητικό είναι ότι και πάλι θα είμαστε δυο κατηγορίες μακριά από την Σούπερ Λιγκ.

Από κει και πέρα πιστεύω πως ξεκαθαρίζει το τοπίο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μπαίνουν βάσεις για να παραμείνουν μόνο τα σωματεία που βγάζουν υγεία. Μόνο που φεύγεις από το ερασιτεχνικό κομμάτι και μπαίνεις σε επαγγελματικά πλαίσια, έχεις άλλη αίγλη. Λειτουργείς πλέον με σειρά, και σωστό πρόγραμμα.

Όταν μια ομάδα προβιβαστεί στην Σούπερ Λίγκ 2 και πάρει 800 χιλ. Ευρώ, είναι σημαντική ενίσχυση για να λειτουργήσει ως ΠΑΕ. Τα τελευταία χρόνια είδαμε σωματεία να ανεβαίνουν football League και να διαλύονται οικονομικά.Θεωρώ πως με την νέα βάση, αυτό αλλάζει αισθητά».

Πανηλειακός κατά Παπαβασιλείου

Στο μεταξύ με αφορμή το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο «Οικονομίδειο» του Ιάλυσου με τον Πανηλειακό (1-1), η ομάδα του Πύργου εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αφού αναφέρεται στη συγκρότηση των Ομίλων της νέας Γ΄ Εθνικής στην οποία δεν θέλει να υπάρχουν οι Ροδίτικες ομάδες, θεωρώντας την πράξη άδικη, και βλαπτική για τα ερασιτεχνικά σωματεία, στο τέλος της ίδιας ανακοίνωσης καταφέρεται εναντίον του προπονητή του Ιάλυσου Σάκη Παπαβασιλείου, τον οποίο θεωρεί «πως αυτός ο κύριος από δω και στο εξής είναι ανεπιθύμητος στον Πύργο»

Όπως είναι ήδη γνωστό ο κόουτς του Ιάλυσου είχε φραστική διαφορά με ποδοσφαιριστή της ομάδας του Πανηλειακού, κάτι που «πείραξε» τους ανθρώπους του Πανηλειακού.