Ημέρα διατροφής και ποιότητας ζωής στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου

Ημέρα διατροφής και ποιότητας ζωής στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου

Ημέρα διατροφής και ποιότητας ζωής στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 600 ΦΟΡΕΣ

Με σύνθημα τον γνωστό αφορισμό του Ιπποκράτη «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας» ξεκίνησε η θεματική εβδομάδα στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2019. Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στη Διατροφή και τη σχέση της με την ποιότητα ζωής με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κυρίες Αγάθη Βαρσαμίδου, Γαρυφαλιά Παπαδοπούλου και Κυριακή Αρμουτίδου.

Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και για τις δυσλειτουργίες που δημιουργούνται όταν δεν προσέχουν πώς τρέφονται. Στη συνέχεια, η προσκεκλημένη διατροφολόγος και κλινική διαιτολόγος κ. Χρύσα Καραγιάννη συζήτησε με τους μαθητές για τη σημασία της ποικιλίας τροφών που πρέπει να περιέχει το κάθε τους γεύμα (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες-μέταλλα) ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού τους, που είναι ιδιαίτερα αυξημένες κατά την ανάπτυξή τους.

Οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι δεν φτάνει μόνο να επιλέγουν τις κατάλληλες-υγιεινές τροφές, αλλά πρέπει να εστιάζουν και στην ποσότητα, αλλά και στην ταυτόχρονη συνύπαρξή τους σε κάθε γεύμα.

Η κυρία Καραγιάννη, χαρισματική στην παρουσίασή της κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών και εστίασε στην κατάλληλη επιλογή κολατσιού ή δεκατιανού, ένα γεύμα που καταναλώνεται συνήθως στο σχολείο και τους έδωσε πρωτότυπες ιδέες για την επιλογή του. Οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξαναεπισκεφθεί το σχολείο τους.

Στη συνέχεια, η Τουριστική Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. Ρόδου, τμήμα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που είχε έρθει νωρίτερα έστησε έναν καταπληκτικό μπουφέ με λιχουδιές υγιεινής διατροφής. Η κ. Καραγιάννη εξήγησε πλέον για καθεμία τη διατροφική της αξία.

Οι μαθητές του σχολείου συζήτησαν με τους μαθητές και εκπαιδευτές της σχολής για τη φύση της δουλειάς τους, τα χρόνια σπουδών, τις προοπτικές και τα προσόντα εισαγωγής τους.

Φούρνισαν μαζί τους στον ξυλόφουρνο της γειτονιάς ατομικά πολύσπορα ψωμάκια και κουλούρια.
Ακολούως απόλαυσαν τις γευστικές δημιουργίες των μαθητών της σχολής (παραδοσιακές πίτες, σαλάτες, τυριά, γλυκίσματα, φρούτα γιαούρτι με μέλι, ξηρούς καρπούς, αλλά και κρύα πιάτα) και συνειδητοποίησαν και στην πράξη ότι και οι υγιεινές τροφές μπορεί να είναι πολύ νόστιμες. Στο τέλος, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και πολύτιμα μηνύματα για θέματα διατροφής και ποιότητας ζωής.

“Για την επιτυχία της πρώτης μέρας της θεματικής εβδομάδας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, αρχικά, την κ. Χρύσα Καραγιάννη και τον κ. Παναγιώτη Κουντούρη, διευθυντή της Τουριστικές Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. Ρόδου, τμήμα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας να επισκεφτούν το σχολείο μας, καθώς και όλους τους εκπαιδευτές και μαθητές του Ι.Ε.Κ. που με αμέριστη προθυμία βοήθησαν τους μαθητές μας και βιωματικά να κατανοήσουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής στην υγεία και ευεξία του ανθρώπου.

Επίσης, ευχαριστούμε τους δωροθέτες για την προσφορά υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στην πραγματοποίηση του εντυπωσιακού μπουφέ:
• Σωτηράκης Εμμανουήλ Ν. & ΣΙΑ Ε.Ε. (εμπόριο οπωροκηπευτικών) για τη διάθεση των λαχανικών και φρούτων.
• LIEBER A.E.B.E για την προσφορά των ατομικών συσκευασιών γιαουρτιών ΑΠΛΩΣ.
• Βαρέλης Εμμανουήλ Τ. για το ψήσιμο των ψωμιών και των κουλουριών στον ξηλόφουρνό του στη Μητρόπολη.
• Τροφοσύνθεση-Διμέλλης Απόστολος και ΣΙΑ Ε.Β.Ε.Ε. για την προσφορά του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Λαδόμυλος»
• Υπουργείο Τουρισμού, Τουριστικές Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. Ρόδου, τμήμα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για την προσφορά όλων των υπόλοιπων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την εξαιρετική παρουσία του μπουφέ στο σχολείο μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Βασίλης Χριστινάκης.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Διαδικτυακή επιμόρφωση σήμερα το απόγευμα από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Επιτυχής συμμετοχή του 4ου ΓΕ.Λ. στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη «Γεωοικονομία και αλυσίδες παραγωγής» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο