Πήραν «φωτιά» οι σκακιέρες στη Ρόδο

Στον τέταρτο γύρο έφτασε το Σκακιστικό φεστιβάλ Ρόδου με τα τουρνουά να βρίσκονται στο μέσον της εξέλιξης και τους σκακιστές μέρα με τη μέρα να προσαρμόζονται περισσότερο με τις συνθήκες. Οι εντυπώσεις όλων είναι πολύ θετικές με μόνο μελανό σημείο, τον καιρό που δεν τους κάνει το χατίρι να είναι καλοκαιρινός.
 
Προχθές στην κατηγορία 50+, η εννέα φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδας στις γυναίκες WGM Μαρίνα Μακροπούλου (ΕΛΟ 2160) ηττήθηκε από την ισχυρή Ρωσίδα WGM Grabuzova Tatiana (ΕΛΟ 2323). Στα τοπικά ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου, Σταμάτης Καράβας  κέρδισε εύκολα την Grant Glynis  (ΕΛΟ 1318 ). Από την άλλη ο Δημήτρης Μενίκος έχασε από τον ισχυρό Γερμανό Hoffmann Michael (ΕΛΟ1954) αντίστοιχα.

Ο δικός μας Γιάννης Φρόντζος (ΕΛΟ 1504) που αγωνίζεται στην κατηγορία U2000, παραχώρησε ακόμα μία ισοπαλία, αυτή τη φορά στον ισχυρό Αυστριακό  Bozinovic Boban (ΕΛΟ 1950).

Στην κατηγορία κάτω των 1700 (U1700) ο πολλά υποσχόμενος σκακιστής του ΙΠΠΟΤΗ, Σταθάτος Αλέξανδρος επιβλήθηκε μετά από μία μακρά παρτίδα του Ιταλού Taddia Davide (ΕΛΟ 1519), ενώ ο Γίαννης Αποστολάκης κέρδισε τη Ρωσίδα Sklyar Yadviga (ΕΛΟ 1620).
Από την άλλη ο Καλπακίδης Ντανιέλ, έχασε  από την Ρωσίδα Meremyanina Kseniya  (ΕΛΟ 1577, όπως και ο Σάββας Αναστάσιος Παρασκευόπουλος  και Δρακιού Γιώργος, από τον Pantelic Slobodan (ΕΛΟ1646) και  De Luca Andrew (ΕΛΟ 1483) αντίστοιχα.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα στην κατηγορία U-1700 όπου αγωνίζονται όλοι οι υπόλοιποι ντόπιοι σκακιστές, διατίθονται στην ιστοσελίδα: (http://chess-results.com/tnr413745.aspx?lan=19&art=2&rd=3&flag=30).
Χθες τα τουρνουά συνεχίστηκαν με το 4ο γύρο και η είσοδος για θεατές ήταν ελεύθερη στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Olympic Palace.

Οι διοργανωτές ελπίζουν να βελτιωθεί ο καιρός, ώστε οι επισκέπτες να μπορέσουν να εξερευνήσουν το νησί μας και να επωφεληθούν των προσφορών από τους χορηγούς της διοργάνωσης, τη Μελισσοκομική Ρόδου,  @tHolidays,  J&D Rent a Car, Υδροτεχνική Δωδεκανήσου, Magnus Magister, Ψητοπωλείο Αυγουστίνος,  Papadimitriou & Associates, Rodetrip, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Τρόπαιον, Πιτσαρία Buona Sera.  
Τέλος η άλλοτε 16 φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γεωργιανή WGM  Gaprindashvili Nona (ΕΛΟ 2294), ηττήθηκε από την Ρωσίδα Sinchurina Tatiana (ΕΛΟ 1967).

Λεπτομέρειες για το  Σκακιστικό φεστιβάλ Ρόδου, μπορεί να δει κανείς στη σελίδα του ομίλου www.ippotis.com και στη σελίδα της διοργάνωσης:  www.rodoschess2019.com