Σε 53 προσλήψεις θα προχωρήσει ο δήμος Ρόδου

Σε πρόσληψη 53 ατόμων με τετράμηνες συμβάσεις, εκτός ΑΣΕΠ, θα προχωρήσει ο Δήμος Ρόδου για τη θερινή περίοδο προκειμένου να συνδράμουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την πυροπροστασία, εν αναμονή της τροπολογίας για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Όπως ενημέρωσε, χθες, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αγαπητός Πάλλας, θα προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση με εντολή του Δημάρχου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, και λόγω του γνωστού προβλήματος που υφίσταται με το θέμα της προγραμματικής σύμβασης της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι έχει λήξει το καταστατικό της Εταιρείας και βρίσκονται σε αναμονή, από μέρα σε μέρα, να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για τη συνέχιση της λειτουργίας της.


Θεώρησαν, όμως, εύλογο να προετοιμαστούν για το καλοκαίρι εκμεταλλευόμενοι εγκύκλιο που έχει σταλεί στον Δήμο και αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, την πρόληψη αλλά και την πυροπροστασία, μέσω της οποίας μπορούν να κάνουν τετράμηνες συμβάσεις χωρίς ΑΣΕΠ. Μάλιστα, ήδη έχουν προχωρήσει στη διάθεση πίστωσης για 53 εργαζόμενους (σ.σ. πέρυσι είχαν κάνει δίμηνες συμβάσεις) ούτως ώστε μέσα στο καλοκαίρι να έχουν αυτούς τους εργαζόμενους της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και να μπορέσουν να στηρίξουν την προσπάθεια του νησιού αλλά και της Πυροσβεστικής.


Ο κ. Πάλλας, χθες, είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου τον οποίο και ενημέρωσε ότι αύριο, Παρασκευή, έρχεται για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο η πρόσληψη των 53 ατόμων.


Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν θα έχουν αντίρρηση τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και δεν παραλείπει να επισημάνει ότι δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι φέρνουν αυτό το θέμα λόγω προεκλογικής περιόδου, για να κερδίσουν κάτι. «Είναι μία δομή η οποία χρόνια τώρα στηρίζει το νησί, νομίζω ότι είναι απαραίτητη, νομίζω ότι για την ασφάλεια του νησιού θα πρέπει να προχωρήσουμε και να συμφωνήσουμε όλοι μαζί στην πρόσληψη αυτού του προσωπικού», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος.


Όσον αφορά, τώρα, το μείζον θέμα του καταστατικού της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, όπως είπε, έχει σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με τον συμπατριώτη μας Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, που του συνιστά να κάνει λίγο υπομονή επειδή είναι ένα θέμα στο οποίο εμπλέκεται το Υπουργείο Εσωτερικών και περιμένει, από μέρα σε μέρα, οι νομικοί σύμβουλοι που επεξεργάζονται την πρωτοβουλία να την καταθέσουν στη Βουλή. «Να ελπίσουμε ότι θα προχωρήσει και θα γίνει αυτό το πράγμα ώστε η Εταιρεία αυτή να μπορεί να συνεχίσει το έργο της και να δοθεί μία παράταση ζωής για δέκα χρόνια», κατέληξε ο κ. Πάλλας.