Μέλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών συνελήφθη στη Ρόδο

Μέλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών συνελήφθη στη Ρόδο

Μέλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών συνελήφθη στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1491 ΦΟΡΕΣ

Θα οδηγηθεί στον ανακριτή Ιωαννίνων για να απολογηθεί

Ένας 26χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής συνελήφθη στη Ρόδο και θα οδηγηθεί στον ανακριτή Ιωαννίνων, ως μέλος του «κυκλώματος» που εισήγαγε, αποθήκευε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε Ρόδο, Κω, Αθήνα και Ιωάννινα!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Μάιο του 2018 και σε αυτήν φέρονται να εμπλέκονται δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που κατοικούν στο νησί μας. Στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, εκδόθηκε ένταλμα από τον ανακριτή Ιωαννίνων σε βάρος του 26χρονου Αλβανού, με το οποίο εντοπίστηκε και συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Ο 26χρονος κρατείται προκειμένου να γίνει η μεταγωγή του στα Γιάννενα, όπου συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Δήμο Μουτάφη, θα δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος αρνείται ότι έχει την όποια εμπλοκή στην υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα είχε κληθεί και είχε απολογηθεί για την ίδια υπόθεση και ένας 50χρονος Ροδίτης ο οποίος κατηγορείται ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες, κυρίως στη Ρόδο, προμηθευόμενος αυτές από τα λοιπά μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και μάλιστα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ το προσδοκώμενο όφελος από τις πράξεις διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών υπερβαίνει τις 75.000 €.

Ο 50χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Σάββα Λυριστή προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ιωαννίνων όπου απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 50χρονος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Πώς δρούσε το «κύκλωμα»
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Μάιο του 2018 μετά από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαν με μεθοδικότητα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, οι οποίοι και διαπίστωσαν τη σύσταση και λειτουργία δύο ομάδων οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, κοκαΐνης και κάνναβης, από διάφορα πρόσωπα, ευρισκόμενα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, οπότε (στη δεύτερη περίπτωση) γινόταν εισαγωγή αυτών στο Ελληνικό έδαφος, και στη μετέπειτα παράνομη διακίνηση των ναρκωτικών αυτών ουσιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως στα Ιωάννινα, στη Ρόδο, την Αθήνα και την Κω.

Στο πλαίσιο αυτό (σύμφωνα με το κατηγορητήριο), η μία ομάδα δρούσε στην Αθήνα και τη Ρόδο, και μία άλλη δρούσε στα Ιωάννινα, επιτυγχάνοντας την προμήθεια σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και τη μετέπειτα παράνομη διακίνηση αυτών, και συγκεκριμένα περίπου ενός (01) κιλού κοκαΐνης και περίπου εκατόν πενήντα (150) κιλών κάνναβης, αποκομίζοντας παράνομο κέρδος.

Όλα αυτά διαπιστώθηκαν μετά από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαν με μεθοδικότητα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ για τη σύλληψη των εδώ κατηγορουμένων στήθηκε «επιχείρηση» από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Ρόδου και της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά -19- άτομα, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα ηγετικά της στελέχη, ένας 63χρονος Έλληνας στα Γιάννενα και ένας 32χρονος Αλβανός στη Ρόδο!

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμα δέκα (10) άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, οι οποίοι είτε προμήθευαν την οργάνωση με ναρκωτικές ουσίες, είτε αγόραζαν από τα μέλη της οργάνωσης ναρκωτικές ουσίες

Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και λοιπούς χώρους και υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ!

Από τις έρευνες της αστυνομίας που έγιναν ταυτόχρονα στις 2 Μαΐου 2018, κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πλαστά χαρτονομίσματα, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, καραμπίνα κ.α., ενώ οι συλληφθέντες κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της σύστασης και συμμετοχής εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το «κύκλωμα» αποτελούνταν από δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα στα Γιάννενα, ως «αρχηγός» φέρεται να είναι ένας 63χρονος Έλληνας και μέλη εννέα από τους συλληφθέντες όλοι Έλληνες και ειδικότερα, 9 άνδρες ηλικίας 63, 39, 52, 24, 62, 37, 33, 37, 35 ετών και μία γυναίκα 44 ετών, οι οποίοι διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Στη δεύτερη ομάδα στη Ρόδο, ως «αρχηγός» φέρεται ένας 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος μάλιστα είχε και το ρόλο του «προμηθευτή» και για τις δύο ομάδες.

Μαζί του συνελήφθησαν επίσης ως μέλη της «ομάδας» αυτής, δύο Έλληνες ηλικίας 40 και 56 ετών, τέσσερις Αλβανοί και ειδικότερα τρεις άνδρες 32, 37 και 29 ετών και μία Αλβανίδα ηλικίας 38 ετών, ένας 30χρονος από τη Μολδαβία και μία γυναίκα 31 ετών από τη Ρουμανία. Επίσης στην Αττική συνελήφθη και ένας 61χρονος Αλβανός ο οποίος φέρεται να ανήκει στην «ομάδα» της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του