Καταδικάστηκαν δύο άτομα για κλοπές

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 35χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και 26χρονη συμπατριώτισσά του, που κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές στην Κω.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Κώστα Ασλάνη και Βάνας Περή, επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον 35χρονο με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα στην 26χρονη με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο αλλοδαποί στις 23 Ιουνίου 2016, διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα κατοίκου του νησιού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, έναν φορητό υπολογιστή, αξίας 280 ευρώ, έναν υπολογιστή τύπου tablet  αξίας 220 ευρώ, μία τηλεόραση αξίας 240 ευρώ, έναν υπολογιστή τύπου tablet  αξίας 80 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 370 ευρώ και μία ξυριστική μηχανή αξίας 58 ευρώ.

Οι ίδιοι κατηγορούνται ότι και στις 27 Ιουνίου 2016 χρησιμοποιώντας αντικλείδι μπήκαν στο σπίτι άλλου κατοίκου του νησιού και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 25.000 ευρώ σε μετρητά και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Σημειώνεται πως και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.