Απολογήθηκαν τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για απάτη σε βάρος του Δήμου Ρόδου

Ελεύθερα χωρίς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους τα δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες ανώνυμης εταιρείας, τα οποία κατηγορούνται για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η υπόθεση αφορά τη διενέργεια ανοικτού δημόσιου διεθνούς μειοδοτικού  διαγωνισμού από το Δήμο της Ρόδου το 2016 για την ανάθεση της αποκομιδής σκουπιδιών του νησιού μας.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό συμμετείχε και η εταιρεία των δύο αδελφών, η οποία και τελικά μειοδότησε και της ανατέθηκε το έργο. Στη συνέχεια όμως μετά από ενστάσεις που έγιναν από πλευράς των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, διενεργήθηκε έλεγχος στα έγγραφα που είχαν κατατεθεί από τα δύο αδέλφια. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι η εγγυητική επιστολή ύψους 3.500.000 ευρώ που είχαν καταθέσει τα δύο αδέλφια ήταν πλαστή και έτσι τελικά δεν ανέλαβε το έργο.

Ωστόσο η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και σε βάρος των δύο αδελφών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος ΟΤΑ για τις οποίες και κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.

Έτσι χθες το μεσημέρι τα δύο αδέλφια συνοδευόμενα από τους συνηγόρους τους κ.κ. Νικήτα Μπόλκα και Ιωάννη Θωμά πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν, αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.

Συγκεκριμένα και οι δύο τόνισαν μεταξύ άλλων, πως η εταιρεία τους έχει ένα σημαντικό κύκλο εργασιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και πως ουδεμία σχέση έχουν με αυτά που τους κατηγορούν, και πως την πλήρη ευθύνη φέρει η εταιρεία που έχει προσκομίσει τα στοιχεία αυτά. Μάλιστα οι ίδιοι επεσήμαναν πως ήδη έχουν υποβάλει και μήνυση σε βάρος της εν λόγω εταιρείας.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος όρος.