Μεγάλο ενδιαφέρον στο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου

Με βροχερό καιρό ξεκίνησε προχθές ο 5ος γύρος των πρωταθλημάτων στο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου, αλλά τελείωσε με λιακάδα. Αισίως έχουμε περάσει τη μέση των τουρνουά και οι σκακιέρες στην κορυφή γίνονται όλο και πιο …βαριές.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας WGM Μαρίνα Μακροπούλου (ΕΛΟ 2160), παραχώρησε ισοπαλία με αντίπαλο τoν Van Den Bersselaar Henri (ΕΛΟ 1937), ενώ ο πρόεδρος του Ιππότη, Σταμάτης Καράβας  υπέκυψε στην πίεση και στις λεπτομέρειες από την ισχυρή  WIM Wagner-Michel Annett (ΕΛΟ 2056 ). Από την άλλη, ο Δημήτρης Μενίκος  παραχώρησε ισοπαλία στον Winter Kevin (ΕΛΟ1748).

Ο Γιάννης Φρόντζος (ΕΛΟ 1504) που αγωνίζεται στην κατηγορία U2000, πιστός για μια ακόμα φορά στη σταθερή απόδοση, παραχώρησε ισοπαλία  στον Kostov Deyan Samuil (ΕΛΟ 1830).

Στην κατηγορία κάτω των 1700 (U1700) ο πολλά υποσχόμενος σκακιστής του Ιππότη, Αλέξανδρος Σταθάτος, επιβλήθηκε για μία ακόμα φορά άνετα στοχεύοντας στο βάθρο του  Ρώσου Pereverzev Timofei (ΕΛΟ 1463), ενώ όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της χώρας μας ηττήθηκαν από τους ξένους αντιπάλους τους.

Χθες πραγματοποιήθηκε ο 6ος γύρος των τουρνουά, με την είσοδο για τους θεατές να είναι ελεύθερη στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Olympic Palace όπου γίνονται οι αγώνες.

Οι διοργανωτές έχουν στο πρόγραμμα και επίσκεψη στην Παλιά Πόλη και περιήγηση στη Ρόδο, ελπίζοντας οι συμμετέχοντες να  μπορέσουν να εξερευνήσουν το νησί μας και να επωφεληθούν των προσφορών από τους χορηγούς της διοργάνωσης:  Μελισσοκομική Ρόδου,  @tHolidays,  J&D Rent a Car, Υδροτεχνική Δωδεκανήσου, Magnus Magister, Ψητοπωλείο Αυγουστίνος, Papadimitriou & Associates, Rodetrip, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Τρόπαιον, Πιτσαρία Buona Sera.

Επίσης συνεχίστηκε το σεμινάριο διαιτησίας της FIDE, στο ξενοδοχείο Olympic Palace  με τη συμμετοχή μελών του ομίλου «Ιππότης» αλλά και ξένων υποψήφιων διεθνών διαιτητών.

Λεπτομέρειες για το  Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στη σελίδα του ομίλου www.ippotis.com και στη σελίδα της διοργάνωσης www.rodoschess2019.com.