Καμία κρούση δεν έκανε στον Γ. Χατζημάρκο ο ΣΥΡΙΖΑ

Καμία κρούση δεν έκανε στον Γ. Χατζημάρκο ο ΣΥΡΙΖΑ

Καμία κρούση δεν έκανε στον Γ. Χατζημάρκο ο ΣΥΡΙΖΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 717 ΦΟΡΕΣ

Fake news οι δηλώσεις Στάγκα, σύμφωνα με τον γραμματέα της νομαρχιακής

Δεν υπήρξε ποτέ κρούση από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε τοπικά είτε κεντρικά, στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και την παράταξή του για να συνεργαστούν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δήλωσε, χθες, κατηγορηματικά, ο Γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος Νότιας Δωδεκανήσου, κ. Αντώνης Αποστολίδης.

Ο ίδιος, με δηλώσεις του χθες, θέλησε να απαντήσει στα όσα είπε προχθές, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη κ. Σάκης Στάγκας. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος, μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει ότι, στον κ. Χατζημάρκο, προτάθηκε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, από υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, και εκείνος ευγενικά αρνήθηκε.


Με αφορμή, λοιπόν, τις δηλώσεις αυτές του κ. Στάγκα, ο κ. Αποστολίδης δήλωσε ότι θέλουν να ξεκαθαρίσουν τα εξής: Καταρχήν, ανέφερε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, κινείται με μία συγκεκριμένη, ξεκάθαρη και διάφανη κατευθυντήρια γραμμή, βάσει των αποφάσεων των κεντρικών του οργάνων. Έτσι και στις φετινές εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κινούνται βάσει των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής, οι οποίες ελήφθησαν στις 18 Μαΐου του 2018 και βάσει των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί, και σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με συνεργατικά, κινηματικά, σχήματα νικηφόρων συνδυασμών.


Εξηγώντας, στη συνέχεια, τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ο κ. Αποστολίδης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ξεκάθαρη επιλογή όσο αφορά και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον εξής τρόπο: Οι τρεις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος στο νότιο Αιγαίο, δηλαδή νότιας Δωδεκανήσου, βόρειας Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, συνεργάστηκαν μαζί τους, εξέτασαν τις ενδεχόμενες περιπτώσεις οι οποίες υπήρχαν για τα περιθώρια συνεργασίας και στηριζόμενοι σε αυτές κατέληξαν, βάσει ενός συγκεκριμένου πολιτικού πλαισίου το οποίο έχει μάλιστα δημοσιοποιηθεί και μπορεί ο καθένας να το αναζητήσει στο Διαδίκτυο, στη συμμετοχή τους στο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Γλυνό. Και δήλωσε, στη συνέχεια:


«Σ’ αυτό το ψηφοδέλτιο, μετέχουμε ισότιμα ως στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνεργαζόμαστε ισότιμα με όλα τα υπόλοιπα μέλη τα οποία είναι υποψήφιοι και συνυποψήφιοί μου. Σε καμία περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται εδώ πέρα να καπελώσει κάποια αυτοδιοικητική κίνηση. Οι παρατάξεις αυτές είναι ανεξάρτητες και συνεργαζόμαστε με βάση το συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο όλοι μαζί».


»Οι διαδικασίες ήτανε ξεκάθαρες-έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές σ’ αυτό-και μπορώ να σας βεβαιώσω, με απόλυτη βεβαιότητα, ότι δεν υπήρχε ποτέ κρούση από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε τοπικά είτε κεντρικά, στο να συνεργαστούμε με τον κ. Χατζημάρκο και την παράταξή του. Αυτό, άλλωστε, δεν θα μπορούσε να είναι δυνατό από τη στιγμή που είναι και εκλεκτός και έχει πάρει και το χρίσμα, με κάθε επίσημο τρόπο, από τη Νέα Δημοκρατία».


Και κατέληξε ανεβάζοντας τους τόνους o Γραμματέας της νομαρχιακής: «Κατά συνέπεια, λοιπόν, με λύπη διαπιστώνω ότι ο κ. Στάγκας συνεχίζει να εμπλέκεται σε μία λογική fake news, την οποία υιοθετεί απ’ ό,τι φαίνεται η Περιφερειακή Αρχή, η σημερινή, σε κάθε επίπεδο. Τώρα μας λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους προτιμούσε αλλά δεν τους ήθελε. Πριν από λίγο μας μίλαγε για κρυφτό του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γλυνό. Λοιπόν, αυτά τα πράγματα είναι γελοία, δεν έχουν καμία υπόσταση και θα πρέπει να σταματήσουν εδώ. Εάν θέλουμε να είμαστε λίγο σοβαροί και να μπορέσουμε να κάνουμε εκλογές οι οποίες θα κάνουν καλό στον τόπο, θα πρέπει να κάνουμε αντιπαραθέσεις σε πολιτικό επίπεδο. Και αυτό το επίπεδο μόνο πολιτικό δεν είναι».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας