Την έκθεση του “Icaro” επισκέφθηκαν τα παιδιά του 22ου Νηπιαγωγείου Ρόδου

Tο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου επισκέφτηκαν τα παιδιά του 22ου Νηπιαγωγείου Ρόδου, έχοντας έτσι την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για τα έργα που φιλοξενούνται εκεί στο πλαίσιο της έκθεσης «ICARO-ΙΚΑΡΟΣ», για το Εργοστάσιο Κεραμικών της Ρόδου.

Στην έκθεση των κεραμικών, οι αρχαιολόγοι της  4ης Εφορείας Αρχαιοτήτων,  κα Κάντζου,  κα Κεφαλά και  κα Ψαρολογάκη  υποδέχθηκαν τα παιδιά  και τα ξενάγησαν.

Έτσι οι μικροί μαθητές, περιηγήθηκαν, γνώρισαν και εντυπωσιάστηκαν από τα αντικείμενα λαϊκής τέχνης γνωρίζοντας ταυτόχρονα την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου που ζουν.

Άλλωστε η παράδοση είναι το θησαυροφυλάκιο που κλείνει μέσα του και φυλάγει στον αιώνα την αθάνατη ψυχή μας, την αθάνατη καρδιά μας και η οποία πρέπει να καλλιεργείται από την παιδική ηλικία.

Οι μαθητές και μαθήτριες μετέβησαν στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς τους καθώς και τις κ.κ. Ε. Γαλάτου,  Κ. Παπαϊγνατίου , ενώ η Τροχαία Ρόδου, φρόντισε για την ασφαλή μετακίνησή τους, με εκπρόσωπό της τον Γ. Αλεξανδρόπουλο.