Μεγάλη αύξηση συμμετοχών στο Μαραθώνιο Ρόδου

Μεγάλη αύξηση συμμετοχών στο Μαραθώνιο Ρόδου

Μεγάλη αύξηση συμμετοχών στο Μαραθώνιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

Περίπου 3.500 δρομείς από 48 χώρες θα τρέξουν στους αυριανούς αγώνες, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών

Τις τελευταίες σημαντικές πληροφορίες για τον Μαραθώνιο Ρόδου και τη διεξαγωγή του αύριο έδωσαν σε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Plaza οι διοργανωτές.

Παρόντες ήταν η Μαριέττα Παπαβασιλείου, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού κι Αθλητισμού, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, ο Βασίλης Ζήκας αντιπρόεδρος της οργανωτικής και πρόεδρος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Στέφανος Κυριαζής και ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Νίκος Πολιάς.

Το διαφορετικό σε σχέση με τις διοργανώσεις του πρόσφατου παρελθόντος είναι πως θα συμμετάσχει στη διαδρομή της Ρόδου και Κενυάτης δρομέας, ο Μπέρναρντ Τσίρτσιρ, μέλος του προπονητικού team του Γουίλσον Κίπσανγκ με το παγκόσμιο ρεκόρ στα 42.195μ. Για το λόγο αυτό χθες βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο μάνατζέρ του από τη Γερμανία, ο Σεμπάστιαν Κούριντα.

Ξεκινώντας, η Μαριέττα Παπαβασιλείου ανέφερε τα σταθερά βήματα ανάπτυξης του αγώνα σε κάθε επίπεδο με συμμετοχές 3.500 δρομέων φέτος από 48 χώρες αλλά και την προσφορά 650 περίπου εθελοντών για την επιτυχία του. Επίσης στάθηκε στο βραβείο του Μαραθωνίου από τα Tourism Awards ως απόδειξη της δυναμικής πια του αγώνα, ευχαριστώντας όλους όσοι είναι κοντά στη διοργάνωση, τον κόσμο, τους εθελοντές και τους χορηγούς. Επίσης ευχαρίστησε τον κο Καστρουνή για την παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου αφού είναι ο άνθρωπος που διοργάνωσε τον πρώτο Μαραθώνιο πριν από χρόνια στη Ρόδο.

Ο Βασίλης Ζήκας σημείωσε πόσο σημαντικό μα συνάμα και συμβολικό είναι για τον Μαραθώνιο Ρόδου να προάγει αξίες πέραν από την αθλητική συμμετοχή, όπως είναι η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος, η ψυχική και σωματική υγεία, η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και του φυσικού κάλλους του νησιού και η ευγενής άμιλλά.

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και η πρόσφορα από τους επιχειρηματίες της Ρόδου, είναι, όπως ανέφερε ό, τι σημαντικότερο για τη μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση του Νοτίου Αιγαίου. Σημαντικό ρόλο έχει και η προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τον Μαραθώνιο Ρόδου και τα μηνύματά του, ενώ θεωρεί δεδομένη την επιτυχία του λόγω της παρουσίας του Νίκου Πολιά, ενός ανθρώπου πρωταθλητή στον Μαραθώνιο με τεράστιες γνώσεις γύρω από το αντικείμενο.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κυριαζής τόνισε την αξία της συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας για τη δεδομένη επιτυχία του Μαραθωνίου Ρόδου αλλά και την εξάπλωση της φήμης του και πέραν των συνόρων της χώρας μας. Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ στάθηκε επίσης στην προσφορά του Δήμου σε υλικοτεχνική υποδομή και στο οικονομικό κομμάτι, ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους χορηγούς, ενώ ανέφερε πως το μεσημέρι της Κυριακής μετά το τέλος του αγώνα, η πόλη της Ρόδου θα έχει ζήσει κάτι το διαφορετικό προς το καλύτερο φυσικά.

Ο Νίκος Πολιάς ξεκίνησε με μια αναφορά στους αριθμούς σχετικούς με τον αγώνα που δείχνουν ότι έχει αποκτήσει φήμη και δυναμική. Έτσι, στις 7.30 το πρωί της Κυριακής θα σταθούν στην εκκίνηση μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου 500 δρομείς και δέκα λεπτά μετά, στα 10χλμ. πρόκειται να λάβουν μέρος 300 δρομείς με 35% αύξηση σε σχέση με πέρσι, παρά την αλλαγή στην ώρα εκκίνησης και τη φορά της διαδρομής. Αύξηση επίσης παρατηρείται 20% και στα 5χλμ. με 1400 δρομείς και 800 παιδιά στον αγώνα 1000μ. δημοτικών σχολείων.

Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες πολλές συμμετοχές, ενώ την ίδια μέρα διεξάγεται Μαραθώνιος στη Θεσσαλονίκη και το Τρίαθλο Costa Navarino, δείχνει, σύμφωνα με τον Νίκο Πολιά το πόσο καλά χειρίζεται η οργανωτική το κομμάτι της επικοινωνίας. Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα έκλεισε με την αναφορά του στην άρτια οργάνωση της τροφοδοσίας που είναι σημαντικό για τους δρομείς και όμοιά της δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο σημαντικό αγώνα εντός συνόρων.

Σε ό, τι αφορά τη συμμετοχή του Μπέρναρντ Τσιρτσίρ, ο μάνατζέρ του, Σεμπάστιαν Κούριντα, τόνισε πως γνωρίζει τους αγώνες μαραθωνίου που γίνονται στην Ελλάδα όπου γεννήθηκε άλλωστε το αγώνισμα και χαίρεται για τη συμμετοχή του αθλητή του.

Στόχος του είναι να κάνει το ρεκόρ διαδρομής αφού θα δώσει κανονικά το παρών ξεπερνώντας το προβληματάκι για την έκδοση βίζας. Είναι η πρώτη φορά που ο Κενυάτης αθλητής θα προσπαθήσει να βγάλει μόνος μια απόσταση κι όχι ως συνοδός του Κίπσανγκ και γι’ αυτό επέλεξε τη Ρόδο. Αναλόγως του αγώνα, όπως είπε ο Σεμπάστιαν Κούριντα, δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλες αξιόλογες συμμετοχές στο κοντινό μέλλον.

Κυκλοφοριακά μέτρα και πρόγραμμα του αγώνα
Μέσα από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές ανέφεραν προς ενημέρωση του κόσμου που θα κινηθεί εντός πόλεως ότι οι δρόμοι στο κέντρο θα είναι κλειστοί από τις 5.45 το πρωί και θ’ ανοίξουν μετά τις 13.30, όταν και θα επιτραπεί πάλι η κίνηση αυτοκινήτων και δικύκλων.

Η εκκίνηση μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 7.30 το πρωί από την πλατεία δημαρχείου, δέκα λεπτά μετά θα ξεκινήσουν οι δρομείς των 10χλμ. από το «Ήχος και Φως» και στις 11.50 σε δύο μπλοκ θα δοθεί η εκκίνηση στα 5χλμ. από το ίδιο σημείο. Οι απονομές για μαραθώνιο και ημιμαραθώνιο θα γίνουν μπροστά στο δημαρχείο στις 10.30 και σταδιακά θα πραγματοποιούνται, αναλόγως του τερματισμού, και για τα υπόλοιπα αγωνίσματα.

Διαβάστε ακόμη

Πέντε μετάλλια των Τιτάνων Ρόδου στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kyokushin

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!