Στα μαλακά έπεσαν όσοι παραιτήθηκαν

Με κατανόηση αντιμετώπισε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔ τις ομάδες που παραιτήθηκαν από προγραμματισμένα και βαθμολογικά αδιάφορα εκτός έδρας παιχνίδια τους, προκειμένου να αποφύγουν ένα δαπανηρό, κουραστικό και ανώφελο ταξίδι.

Οι Ποσειδώνας Καρπάθου (θα έπαιζε με τον Ορφέα στη Ρόδο), ο Ευκλής (θα αγωνιζόταν με τον Πολυβώτη στη Νίσυρο) και το Βαθύ (θα πήγαινε στην Πάτμο, για το ματς με τον Ξάνθο), τιμωρήθηκαν με το ελάχιστο πρόστιμο των 50 ευρώ (το ανώτερο είναι τα 500 ευρώ), έχασαν τα μη διεξαχθέντα παιχνίδια τους με 3-0 και μαζί τρεις βαθμούς από την τρέχουσα βαθμολογία τους.

 Ταυτόχρονα, έχασαν τη δυνατότητα οι όποιοι τιμωρημένοι ποδοσφαιριστές τους να εκτίσουν τις ποινές τους, κάτι που επιτρέπεται στις μη υπαίτιες ομάδες.  

Οι ίδιες ποινές επιβλήθηκαν και στην Αναγέννηση Ασφενδιού, η οποία δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο για το παιχνίδι του ομίλου Νήσων της Β’ κατηγορίας με το Βαθύ.

Επαναορισμός για τρία ματς

Στον επαναορισμό των παιχνιδιών Αναγέννηση Ασφενδιού-Α.Ο. Αθλοπαιδιών (Β’ κατηγορία Νήσων), Ιάλυσος-Αρένα (Κ 16) και Ορφέας-Διαγόρας (Κ 14) μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών προτείνει στην αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλήματος η Πειθαρχιή Επιτροπή της ΕΠΣΔ, αποδεχόμενη το ορθό της απόφασης των διαιτητών για τη μη διεξαγωγή τους, λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.