Να πουν οι πολίτες όχι στο ΝΑΤΟ  ζητά η Ροδιακή επιτροπή Ειρήνης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, τα μέλη της γραμματείας της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης Πάρις Παπαθεοδώρου και Κλεόβουλος Παπακωνσταντίνου ζήτησαν χτες από τους πολίτες στο πλαίσιο συνέντευξης  τύπου που παραχώρησαν, να εναντιωθούν στην εμπλοκή της χώρας μας σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Ειδικότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου, επεσήμανε ότι ο ρόλος και ο χαρακτήρας του ΝΑΤΟ ήταν και παραμένει ένας διεθνής κατασταλτικός μηχανισμός προστασίας και επιβολής των μονοπωλιακών συμφερόντων τόσο στο εσωτερικό των κρατών-μελών της συμμαχίας όσο και διεθνώς ενάντια πάντα στους λαούς.

Άλλωστε πηγή και βασική αιτία των πολέμων όπως είπε είναι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας που έχει να κάνει με τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών.

«Είναι βαριές οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ολοένα και μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στο άρμα του ΝΑΤΟ στο όνομα της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας η ελληνική επιτροπή για τη διεθνή ύφεση και ειρήνη, και η Ροδιακή επιτροπή Ειρήνης ανάπτυξαν και αναπτύσσουν πλούσια και πολύμορφη δραστηριότητα  για την καταδίκη της συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ ενάντια στη δημιουργία και επέκταση βάσεων και στρατηγείων στη χώρα μας ενάντια στη σχεδιαζόμενη βάση στην Κάρπαθο ενάντια στις διευκολύνσεις των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου, τόνισε ότι η πανελλαδική ημέρα αντιιμπεριαλιστικής δράσης στις 14 Απριλίου αποκτά ιδιαίτερη αξία τη φετινή χρονιά και έκανε γνωστό ότι η Ροδιακή επιτροπή Ειρήνη με μέλη της θα συμμετέχει στους αγώνες του μαραθωνίου της Ρόδου και διοργανώνει έκθεση με έργα μαθητών στο Νεστορίδειο από τις 16 έως τις 20 Απρίλη με θέμα: «Γιατί να γίνονται οι πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ;»

Μάλιστα το Σάββατο 20 του μήνα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Νεστορίδειο στο πλαίσιο της έκθεσης των έργων των μαθητών. Και οι δύο κάλεσαν τους πολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης ώστε να διατρανώσουν όλοι μαζί τη θέλησή τους κατά των πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.