Ξεναγήθηκαν στη «Ροδιακή» οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου!

Ξεναγήθηκαν στη «Ροδιακή» οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου!

Ξεναγήθηκαν στη «Ροδιακή» οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 251 ΦΟΡΕΣ

Τα γραφεία σύνταξης της εφημερίδας "Η Ροδιακή" επισκέφθηκαν χθες το πρωί οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο έκδοσης μιας εφημερίδας.

Οι μαθητές, συνοδεία των εκπαιδευτικών αφού παρακολούθησαν την παρουσίαση του αρχισυντάκτη της "Ροδιακής" κ. Μιχάλη Μαστή, συζήτησαν μαζί του για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την τέχνη του ρεπορτάζ κ.α.

Ο κ. Μαστής πραγματοποίησε μια ιστορική αναδρομή αναφορικά με την εφημερίδα, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα τμήματά της, τα ωράρια, ακόμα και τον τρόπο που έχει καταφέρει η "Ροδιακή" να "παντρέψει" την έντυπη και την ηλεκτρονική μορφή της.

Αμέσως μετά, ο ίδιος εξήγησε στους μαθητές τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι δημοσιογράφοι μιας καθημερινής εφημερίδας, το πως αντλούν ειδήσεις και πώς πραγματοποιείται το ρεπορτάζ. Μάλιστα, οι μαθητές μετά την παρουσίαση του κ. Μαστή, διατύπωναν αρκετές ερωτήσεις όπως για παράδειγμα τι συμβαίνει όταν έχουμε έκτακτη επικαιρότητα, πώς λειτουργούν τα social media ενός μέσου ενημέρωσης κ.α.

Ο κ. Μαστής, στη διάρκεια της συζήτησης, δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί σε ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό για το νησί μας, που δεν είναι άλλο από τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά, πολλά εξ αυτών έχουν ως αποτέλεσμα την αφαίρεση της ζωής συμπολιτών μας, νεαρών κυρίως σε ηλικία. Ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν προσπαθεί να τους μιλήσει ως γονιός ή καθηγητής αλλά λόγω της φύσης του επαγγέλματός του, ως ένας άνθρωπος που βλέπει τις συνέπειες του να μην ακολουθείς τον ΚΟΚ.

Οι μαθητές, έφυγαν απότη "Ροδιακή" γεμάτοι νέες γνώσεις και με ένα αναμνηστικό στα χέρια που δεν ήταν άλλο απο μια "φρέσκια" εφημερίδα.

Διαβάστε ακόμη

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής