Ο Ερυθρός Σταυρός στα Καλαβάρδα

Ο Ερυθρός Σταυρός δρα ποικιλοτρόπως ανά τον κόσμο και ανάμεσα στις δράσεις του είναι και η ενημέρωση των σχολείων σε θέματα Α’ Βοηθειών.

Μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Σχολείου Καλαβαρδών οι εθελόντριες Σαμαρείτισσες του Ερυθρού Σταυρού κ.κ. Καπότου Γεωργία και Παρασκευά Σταματία, γνώριμες στους εκπαιδευτικούς από τις τακτικές επισκέψεις τους στο σχολείο, ήρθαν για να ενημερώσουν τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς.

Τα παιδιά έμαθαν ή θυμήθηκαν τι είναι ο Ερυθρός Σταυρός, τα βασικά νούμερα επικοινωνίας σε καταστάσεις ανάγκης, το πώς αντιμετωπίζουμε έναν πνιγμό, τι λέμε όταν καλούμε τα τηλέφωνα άμεσης βοήθειας και πολλά άλλα.
Την ίδια ημέρα, το  απόγευμα, ο εκπαιδευτής του Ερυθρού Σταυρού κ. Γαλατάς Δημήτρης, με την εθελόντρια κ. Μιλάτου Μαρία, ενημέρωσαν γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο για τις πρώτες βοήθειες, σε επίπεδο ενηλίκου.

Το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο, όπως φάνηκε από την προσέλευση, και ο κ. Γαλατάς δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από το κοινό.
«Ευχαριστούμε πολύ τον Ερυθρό Σταυρό, εκπαιδευτές και εθελοντές,  που ενημερώνει μικρούς και μεγάλους σε τόσο σημαντικά θέματα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Δημοτικό Σχολείο Καλαβαρδών.