Προβλήματα δημιουργεί η «Έλλειψη Ταυτότητας»

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου

Αποδεδειγμένα, η «έλλειψη ταυτότητας», όχι αστυνομικής αλλά εθνικής, ηθικής και θρησκευτικής  συνείδησης, σημαίνει αίσθημα κατωτερότητας έναντι των όσων άλλων έχουν εθνική-θρησκευτική-ηθική ταυτότητα.

Εμείς οι Έλληνες, που οι ρίζες της φυλής μας χάνονται στο βάθος των χιλιετηρίδων, είμαστε από τους πρώτους λαούς που ενστερνίστηκαν τον Χριστιανισμό, Ας μην ξεχνάμε ότι το 45 μ.Χ. έφτασε ο Απόστολος Παύλος στη Ρόδο, συγκεκριμένα στο λιμανάκι του Αποστόλου Παύλου στη Λίνδο  και μετά πήγε στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ το πρώτο κράτος που ασπάστηκε επίσημα τη Χριστιανική Θρησκεία, ήταν η Αρμενία.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ιδιαίτερα ότι εμείς ήμασταν έτοιμοι ψυχοπνευματικά να δεχθούμε τα διδάγματα του Χριστιανισμού, καθώς η Αρχαία μας Ελληνική Φιλοσοφία, ήταν ταυτισμένη με τη  Χριστιανική Διδασκαλία. Ανάμεσα στις κυριολεκτικά χιλιάδες ρήσεις των προγόνων μας, ας θυμηθούμε τη φράση της Αντιγόνης του Σοφοκλή 523: «Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλεί, έφυν» (=Δεν γεννήθηκα για να μισώ, αλλά για ν’ αγαπώ), και η ρήση του Λίνδιου Κλεόβουλου (ενός από τους 7 Σοφούς της Αρχαιότητας που έζησε τον 6ο αι. π.Χ.) «Τον εχθρόν φίλον ποιείν και ευεργέτειν» (=τον εχθρό σου να τον κάνεις φίλο και να τον ευεργετείς).

Θα μπορούσαμε ν’ αναφερθούμε και στη ετυμολογία της λέξης «Έλλην» και «Ελλάς», που γλωσσολογική ανάλυση αποδεικνύει ότι η λέξη «Έλλην» σημαίνει «φωτεινός νους» και πολλά ακόμα. Η «ταυτότητά» μας αναγνωρίζεται από όλους τους πολιτισμένους λαούς, ως αρραγής φυλή και έθνος.

Κάποιοι όμως κάτοικοι γεωγραφικών περιοχών, δεν είναι γηγενείς, δεν υπήρξαν αυτόχθονες για χιλιετίες, ούτε καν ανήκουν στην ίδια φυλή, και επιπλέον, δεν τους ενώνει κοινή θρησκεία και απλώς «συγκατοικούν» στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, δηλαδή, είναι χωρίς «ταυτότητα» εθνική, φυλετική, θρησκευτική. «Ψάχνονται» λοιπόν, να βρουν κάποια ονομασία για να αποκαλούνται, και ακόμα «επιβουλεύονται» ή προσπαθούν να «υφαρπάξουν» επωνυμίες άλλων συμπαγών εθνικών ομάδων, και να οικειοποιηθούν την ιστορία τους και τα φυλετικά γνωρίσματά τους.

Εξαρτάται, από το σθένος και το εθνικο/θρησκευτικό φρόνημα των απειλουμένων, για το αν θα επιτρέψουν τέτοιου είδους ηθικής/ιστορικής προσβολή της «ταυτότητά» τους.

Συνήθως, κράτη χωρίς ομοειδή «ταυτότητα» των υπηκόων τους, γίνονται επιθετικά, που η σύγχρονη έκφραση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «bulying». Παραδειγματικά αναφέρεται από την έγκριτη Διεθνολόγο Στέλλα Γεωργακοπούλου, ότι: «Η Τουρκία αποτελείται από τουλάχιστον δυο ενότητες: Η «Κοσμική Τουρκία» που επιθυμούν να γίνουν μέλος της ΕΕ, και η δεύτερη ομάδα η «Τουρκία των Ισλαμιστών», που απεχθάνεται τον Ευρωπαϊσμό και υπολογίζεται σε 15.000.000-20.000.000 φανατικούς ισλαμιστές, οι οποίοι στο όνομα του ιερού τους βιβλίου, είναι έτοιμοι να επιβάλουν την πίστη τους με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσον». Διευκρινίζει ακόμα, ότι υπάρχουν «2+7 Τουρκίες και 16 Εθνότητες, 72 θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες: Οθωμανοί, Τουρκμάνοι, Σουίτες, Αλεβίτες, Τσέτες, Κούρδοι, Άραβες, Γιουρούκοι, Αθίγγανοι κ.α.»

Ας θυμόμαστε επίσης, ότι Τουρκικά φύλα, κατέβηκαν στα παράλια, γύρω στο 800 μ.Χ. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι σε άλλους κοντινούς μας γείτονες, παραχωρήθηκε χωρίς την έγκριση των Ελλήνων, επωνυμία Ελληνικής παραμεθόριας περιοχής, για την ονομασία της χώρας τους.

Καλύτερα να μην αναφερθούμε και σε «ταυτότητες» κάποιων πολιτικών, που χαρακτηρίζουν το κόμμα τους, πότε «προοδευτικό σοσιαλιστικό», άλλοτε «δημοκρατικό σοσιαλιστικό» ή «κεντροαριστερό», κι ακόμα προβάλλουν εαυτούς ως «άθρησκοι», αλλά επιζητούν και τις ψήφους των «θρησκευόμενων», και «Κύριος Οίδε» πόσους αυτοχαρακτηρισμούς θα ακούσομε ακόμα, μέχρι τις επερχόμενες εκλογές.