Όταν στον... βάλτο συγκρούονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα... βατράχια!

• Αν πραγματικά θέλει κάποιος να «χτυπήσει» τη μεθοδευμένη φοροδιαφυγή στην παρα-τουριστική οικονομία που έχει στηθεί και στα νησιά μας, μπορεί να το κάνει με μεθοδικές και όχι με σπασμωδικές ενέργειες. Γιατί δυστυχώς, διάφοροι επιτήδειοι, νομίζουν ότι όλοι οι άλλοι μπορούν να πληρώνουν φόρους εκτός από αυτούς!

• Δεν ξέρουμε πώς μπορεί να αλλάξει αυτό, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι είναι άδικο να «τσουβαλιάζονται» όλοι οι υποψήφιοι (δημοτικοί και περιφερειακοί) σύμβουλοι, με ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια που δυστυχώς βλέπουμε να κυριαρχούν.  Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να συνεισφέρουν, να προσφέρουν, να αλλάξουν προς το καλύτερο τον τόπο που ζούμε. Κι αφήνουν δουλειές, οικογένειες κι ελεύθερο χρόνο. Δεν είναι ούτε αργόσχολοι, μα ούτε και ανεπάγγελτοι όσοι διεκδικούν την ψήφο μας.

• Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ένταση που βλέπουμε εδώ στο Αιγαίο μας και αλλού, προέρχεται (από πού αλλού;) από τη σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις. Κι όπως λέει κι ο λαός μας, όταν στον... βάλτο συγκρούονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα... βατράχια κι όποιος άλλος βρεθεί στο πέρασμά τους.

• Καμιά πενηνταριά μέρες έμειναν πάνω – κάτω για να τελειώσουν οι εκλογές και να βρούμε όλοι μας την... ησυχία μας. Ή σχεδόν όλοι τέλος πάντων...!

Ο (πολύ) κακός