Σήμερα όλοι τρέχουμε στον Μαραθώνιο Ρόδου

Ημέρα χαράς και γιορτής για τη Ρόδο είναι η σημερινή, αφού θα φιλοξενήσει τον δικό της Μαραθώνιο (για έκτη συνεχόμενη χρονιά) που έχει πλέον καθιερωθεί κι έχει αποκτήσει ισχυρή διεθνή ταυτότητα.

Στον αγώνα των 42.195 μέτρων, στον Ημιμαραθώνιο, στα 10χλμ., στα 5χλμ. και στον παιδικό αγώνα 1000μ. θα πάρουν μέρος πάνω από 3.500  άτομα όλων των ηλικιών.
Έλληνες και ξένοι, που θα μπορέσουν να τρέξουν σε μια επίπεδη και γεμάτη ομορφιά διαδρομή, μέσα από την οποία ο καθένας μπορεί να καταγράψει εντυπωσιακές εικόνες της Ρόδου.

Συμμετοχή αθλήτριας με χειρήλατο αμαξίδιο
Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός πως, μια από τις αθλήτριες του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες «Ιωνάς Αθηνών», η Κατερίνα Σαράντη, θα πάρει μέρος στον σημερινό αγώνα. Η Σαράντη κατάγεται από τη Ρόδο έχει αναπηρία στα κάτω άκρα και δεν μπορεί να καλύψει την απόσταση τρέχοντας.  Έτσι, συμμετέχει σε δρομικούς αγώνες με χειρήλατο αμαξίδιο.
Η Οργανωτική Επιτροπή την καλωσορίζει και της εύχεται καλή επιτυχία!

Το πρόγραμμα των αγώνων και των απονομών:
- 07:30 Μαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας
- 07:30 Ημιμαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας
- 07:40 Αγώνας δρόμου 10.000μ.  Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας
- 10:30 Απονομές Ημιμαραθωνίου & 10.000μ.
- 11:15 Απονομές Μαραθωνίου
- 11:50-11.52: Αγώνας δρόμου 5.000μ . Εκκίνηση Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)
- 13:00 Παιδικός Αγώνας  1.000μ. Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας
- 13:30 Απονομές 5.000μ. & Ομαδικές 5.000μ. & 10.000μ.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΧΩΡΕΣ
Oι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι δρομείς είναι: Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βιετνάμ, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γκάμπια, Δανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ινδία, Ιράκ, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κένυα, Κίνα, Κόστα Ρίκα, Λετονία, Μολδαβία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ολλανδία, Ουαλία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία,  Σαουδική Αραβία, Σλοβακία, Σουηδία, Σουρινάμ, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ
Από τις 5:30 το πρωί της Κυριακής οι περιφερειακοί δρόμοι από τη Φανερωμένη μέχρι την περιοχή «Παλιούρη» (Ρόδου-Καλλιθέας) μέσα από το Μαντράκι θα κλείσουν για τη διεξαγωγή των αγώνων. Παρακαλούνται οι οδηγοί των τροχοφόρων, να δείξουν κατανόηση και συμμορφώνονται στις υποδείξεις των στελεχών της Τροχαίας και των άλλων υπευθύνων.
Η ομαλή ροή της κυκλοφορίας θα επανέλθει σταδιακά γύρω στις 1.30 το μεσημέρι.

ΔΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου έχει φροντίσει  δύο περιφερειακά ελεύθερα πάρκινγκ, για την ευκολότερη πρόσβαση των θεατών στο κέντρο.
Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει ένα πάρκινγκ στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» στο Καρακόνερο κι ένα στο Αρχαίο Στάδιο. Και τα δύο θα είναι φυλασσόμενα. Για τη μεταφορά των επιβατών η Επιτροπή έχει φροντίσει μίνι βαν, που θα αναχωρήσουν από τις 11:00 και  θα αποβιβάζουν τον κόσμο στο Πάρκο Δημοκρατίας. Θα κάνουν εναλλάξ δρομολόγια ανά μισή ώρα. Το τελευταίο δρομολόγιο από το πάρκο θα γίνει στις 13:30.