Στέργιος Κουφός: «Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να μείνω»

Σαφέστατα πιο ικανοποιημένος από την εικόνα του Κολοσσού σε σχέση με εκείνη της περασμένης Τετάρτης στο Ρέθυμνο, ο Στέργιος Κουφός σχολίασε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου το μέλλον της ομάδας, τόσο όσον αφορά στη συμμετοχή της στην Α2 (ή στη Β’ εθνική) όσο και στη δική του περίπτωση παραμονής.

«Έχω την αίσθηση ότι όλοι είναι πεισμωμένοι. Εγώ έχω ενάμιση – δύο μήνες στην ομάδα αλλά έχω εισπράξει από τους ανθρώπους της διοίκησης ότι είναι πεισμωμένοι.

Μετά από 13 χρόνια ο Κολοσσός θα βιώσει πάλι την Α2. Εάν η φετινή Α1, στη χρονιά της πτώσης, ήθελε μία προσπάθεια άλφα, η προσπάθεια γρήγορης επαναφοράς θέλει τρία άλφα. Αν κάποιος αναγνωρίσει ότι έγιναν λάθη από το περασμένο καλοκαίρι, είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσει γνώση από αυτό. Έτσι και ο Κολοσσός πρέπει ν’ αποκτήσει σοφία απ’ όλη αυτή τη χρονιά.

Θα σας πω τι είναι ουσιαστικό. Είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνεις εκεί που σε αγαπάνε και που οι συνθήκες εργασίας είναι οι κατάλληλες για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Δεν πειράζει αν χρειαστεί ο Κολοσσός να κάνει ένα βήμα πίσω γιατί είναι πολύ πιθανό οι ώρες της δόξας να είναι ακόμη μεγαλύτερες όταν με το καλό επανέλθει στην Α1.

Πράγματι, για τον Κολοσσό η Α2, μετά από 13 χρόνια, θα είναι αχαρτογράφητα νερά. Θέλει ελληνικό κορμό, παιδιά με φιλότιμο και επειδή δεν υπάρχουν έσοδα από τον ΟΠΑΠ ή τα τηλεοπτικά, θέλει και διοίκηση να βάλει το χέρι στην τσέπη για να βγάλει το μπάτζετ».

Για το αν έχει κάνει συζήτηση για ανανέωση συνεργασίας, ο Κουφός ήταν ξεκάθαρος: «Όχι, δεν έχουμε μιλήσει καθόλου. Για να είμαι ειλικρινής, υπάρχει αυτή τη στιγμή πολύ μεγάλη δυσκολία να φύγω από την Αθήνα. Ποτέ δεν κάναμε κουβέντα για την επόμενη χρονιά. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ για τίποτα».