Μαρία Μαυρίκου: “Στο πρόσωπο του Μανώλη Γλυνού βρήκα κοινούς στόχους και κοινές απόψεις”

Κατεβαίνει για πρώτη φορά στα κοινά θέτοντας τον εαυτό της στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο λόγος για τη Μαρία Μαυρίκου, η οποία είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», με επικεφαλής τον Μανώλη Γλυνό. Νέα, μαχητική, συνεργάσιμη και κοινωνική, η κ. Μαυρίκου, μιλά στο syrostoday.gr για την απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019.

- Ποια είναι η Μαρία Μαυρίκου πίσω από το πλούσιο βιογραφικό της;
"Χαμογελάω γιατί η ερώτηση αυτή με πάει χρόνια πίσω ... στο 3ο δημοτικό στην Πηγάδα, στην αλάνα του 2ου δημοτικού με τους αγαπημένους μου συμμαθητές, στο λιμάνι ως κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου, στον Ταρσανά με τον παππού μου τις Κυριακές, στα "Πευκάκια" με τις ατέλειωτες προπονήσεις και αγώνες... Αργότερα ολοκληρώνω τις σπουδές μου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και καταξιώνομαι επαγγελματικά.

Ωστόσο η Σύρος μου, βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου. Ήταν βέβαιο ότι θα συνέχιζα στον τόπο που μου πρόσφερε τόσα. Αναμφίβολα, τα εφόδια που απέκτησα στην πορεία της ζωής μου είναι σημαντικά. Όμως δεν θα είχαν αποτέλεσμα αν δεν είχα στο πλευρό μου τα παιδιά μου, την οικογένειά μου και αγαπημένους φίλους. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αξία πάνω από όλα".

- Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση;
"Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πάντα με ενδιέφερε γιατί έρχεσαι σε επαφή με τους ανθρώπους, την καθημερινότητά τους και τις ανάγκες τους. Το εύρος του αντικειμένου της είναι μεγαλύτερο και δίνεται η δυνατότητα να αναλάβεις σημαντικές αναπτυξιακές λειτουργίες. Μπορείς δηλαδή με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο να δώσεις λύσεις με έργα.

Προέρχομαι από πολιτική οικογένεια. Κοντά στους Βουλευτές Ν. Κυκλάδων, Γιάννη Μανούσο και Άρια Μανούσου - Μπινοπούλου, απέκτησα σημαντικές γνώσεις. Δίπλα στη θεία μου Άρια, έχοντας πλέον την επαγγελματική εμπειρία και την επιστημονική κατάρτιση, έμαθα πολλά. Μου μετέδωσε το πάθος της για την επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας και τον δυναμισμό με τον οποίο διεκδικούσε το καθετί. Πιστεύω ότι ήταν θέμα χρόνου να ασχοληθώ με τα κοινά".


- Γιατί με τον συνδυασμό "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" του Μανώλη Γλυνού;
"Θα ήθελα αρχικά να υπογραμμίσω ότι πρόκειται για έναν ανεξάρτητο, χωρίς κομματικές ταυτότητες, συνδυασμό. Στον συνδυασμό συμμετέχουν πολλά αξιόλογα πρόσωπα με γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Οι νέοι άνθρωποι, οι άνθρωποι της δικής μου γενιάς αρνούνται να παρακολουθήσουν πλέον μικροπολιτικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Έχουν την απαίτηση να μην υπάρχουν κομματικές "ταμπέλες".

 Η συνεργασία με όλους είναι αναγκαία. Με γνώμονα αυτή θα πορευτούμε την επόμενη μέρα. Στο πρόσωπο του Μανώλη Γλυνού βρήκα κοινούς στόχους και κοινές απόψεις.
 Εισέπραξα τη θέλησή του για συνεργασία με όλους και τον δυναμισμό του για έργο και αποτέλεσμα".


- Το πιο ισχυρό κίνητρό σου ...
"Η πατρίδα μου η Σύρος μου έχει δώσει πολλά. Αισθάνομαι την ανάγκη, με όλες μου τις δυνάμεις, να ανταποδώσω τόσο στον κόσμο, την αγάπη και την εκτίμηση που έχω εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια, όσο και στο νησί μου γιατί το δικαιούται και το αξίζει ως Πρωτεύουσα των Κυκλάδων και Έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου".