Θα δικαστεί 45χρονος για κατοχή 135 γραμμαρίων χασίς

Θα δικαστεί 45χρονος για κατοχή 135 γραμμαρίων χασίς

Θα δικαστεί 45χρονος για κατοχή 135 γραμμαρίων χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 526 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενος για τα 135 γραμμάρια χασίς που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, θα δικαστεί 45χρονος στις αρχές Μαΐου από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, καθώς πριν από δυόμισι χρόνια ο 45χρονος είχε δικαστεί ερήμην από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αποφασίσει η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της εμφάνισης του κατηγορούμενου μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών. Έτσι το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Μαρτίου 2013 στην πόλη της Ρόδου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ακινητοποίησαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρονος και σε έλεγχο που έκαναν βρήκαν στην κατοχή του πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 127,8 γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκε σε υπαίθριο χώρο, επιμελώς κρυμμένη, μια συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους 7,4 γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ο δράστης για διευκόλυνση της διακίνησης των ναρκωτικών και αποφυγή των αστυνομικών ελέγχων, χρησιμοποιούσε ως καμουφλάζ πλαστικές συσκευασίες από σνακ (πατατάκια).

Συνολικά κατασχέθηκαν:
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 135,2 γραμμαρίων
• Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών
• Δυο (2) κινητά τηλέφωνα
• Πλήθος πλαστικών συσκευασιών που χρησιμοποιούνταν στη διακίνηση των ναρκωτικών
Τονίζεται ότι, σε βάορς του 45χρονου όταν συνελήφθη, ίσχυαν περιοριστικοί όροι για παρόμοιες υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αγορά, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ινδικής κάνναβης, από δράστη που ενεργεί κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου