Διαχρονική αδιαφορία  για τα προβλήματα του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου

Διαχρονική αδιαφορία καταγγέλλουν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου και του Εσπερινού ΕΠΑΛ απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο κυρίως σε ό,τι αφορά τις κτηριακές υποδομές αλλά και σε εκπαιδευτικά ζητήματα.

Για τα προβλήματα αυτά, μίλησαν χθες, οι εκπρόσωποι των μαθητών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Γραμματέα του μαθητικού συμβουλίου του Εσπερινού ΕΠΑΛ, Δημήτρη Αρβανίτη, καταρχήν, όσον αφορά τα κτηριακά προβλήματα, υπάρχει η διαχρονική αδιαφορία όλων των δημοτικών αρχών μέχρι και σήμερα.

Ενδεικτικά των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν είναι ότι έχουν μπει νερά στις τάξεις, πέφτουν σοβάδες ενώ το πιο πρόσφατο είναι ότι στα εργαστήρια των υπολογιστών, με καινούργιους υπολογιστές, δυστυχώς μπήκαν νερά και δεν έγινε μάθημα, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος βραχυκυκλώματος.

Όπως είπε, είναι ένα ακόμα γεγονός που έρχεται να προστεθεί στα πολλά προβλήματα που έχουν κάνει γνωστά.

Ως μαθητικό συμβούλιο του Εσπερινού ΕΠΑΛ, σε συζήτηση που είχαν και με τους καθηγητές είχαν καταθέσει από τις αρχές Ιανουαρίου τα άμεσα αιτήματά τους για τη βελτίωση και του εκπαιδευτικού έργου και των υποδομών.  Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει ουσιαστικά πράγματα και αυτό τους ανάγκασε να κοινοποιήσουν αυτές τις αναφορές και στον Εισαγγελέα. Απ’ ό,τι τους ενημέρωσε, μάλιστα, η Εισαγγελία βρίσκεται σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης και αναμένουν τις εξελίξεις.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά πάρα πολλούς μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι το τι γίνεται με την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θύμισε, λοιπόν, ότι από πέρυσι έχουν καταργηθεί τα ΤΕΙ, σε πρώτη φάση στην Αττική, και από τότε έχουν εντοπίσει ότι υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης των μαθητών. Φέτος είναι ακόμα χειρότερη η κατάσταση γιατί πλέον έχουν καταργηθεί σχεδόν όλα τα ΤΕΙ.

Όπως εξήγησε, οι ίδιοι ως τελειόφοιτοι των ΕΠΑΛ είχαν δικαίωμα πρόσβασης 20% ενώ τώρα μόλις 5%  θα έχουν πρόσβαση σε Σχολές στην Τριτοβάθμια, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί μαθητές να μένουν εκτός. Εκείνο που διαπιστώνουν, λοιπόν, είναι ότι όλες οι υποσχέσεις για αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης είναι κενό γράμμα, αφού στην ουσία πρόκειται για κατάργησή της.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, του ημερήσιου, είπε και εκείνος ότι, πέρα από κάποια βαψίματα που έχουν γίνει, οι τοπικές Αρχές δεν τους έλυσαν κάποια από τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν στις κτηριακές υποδομές.