Ο Στράτος Καρίκης προτείνει τη δημιουργία πίστας ποδηλασίας στη Ρόδο

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Στράτος Καρίκης αναφέρει τα εξής:

Η δημιουργία μιας σύγχρονης πίστας ποδηλασίας στο νησί της Ρόδου είναι ένα από τα μεγάλα οράματα του επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ και υποψήφιου Δημάρχου Ρόδου Στράτου Καρίκη.

Είναι μια από τις σημαντικές προτεραιότητες που θέτει στο πλαίσιο της αθλητικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

Είναι κάτι που για πολλούς μπορεί να ακούγεται ακατόρθωτο, ωστόσο στην πραγματικότητα απαιτεί καλή θέληση και όραμα και μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η Ρόδος είναι ένα νησί που έχει μια τεράστια παράδοση στην ποδηλασία όμως είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια βιώνει ένα κενό το οποίο έχει δημιουργήσει δυσλειτουργία και προβληματισμό.

Το νησί μας είναι ένας τόπος που διαθέτει άριστες καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι αποτελεί ένα πολύ καλό σημείο κυρίως για τους Βορειοευρωπαίους προκειμένου να έρθουν εδώ κατά τους χειμερινούς μήνες για να κάνουν την προετοιμασία τους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ευρωπαϊκές πόλεις (όπως η Μαγιόρκα) που προσελκύουν κάθε χρόνο πολλές χιλιάδες τουρίστες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα για την ποδηλασία, που όμως σε σχέση με τη Ρόδο υστερούν και στον τομέα των καιρικών συνθηκών αλλά και στα τοπία τα οποία δεν είναι τόσο ποικιλόμορφα όσο αυτά που διαθέτει η Ρόδος.

Η ιδέα είχε πέσει στο τραπέζι ως εισήγηση από την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ τον Απρίλιο του 2018 στο αναπτυξιακό συνέδριο αλλά από εκεί και πέρα κανείς από τον Δήμο Ρόδου δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

Ο Στράτος Καρίκης προτείνει:

1. Την κατασκευή τσιμεντένιας πίστας 250 μέτρων η οποία θα ξεκινήσει ως προπονητήριο και ως χώρος προετοιμασίας αθλητών

2. Την πρόβλεψη να κατασκευαστούν αργότερα εξέδρες και αποδυτήρια προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει και ως πίστα φιλοξενίας επίσημων αγώνων

Η πίστα αυτή είναι σίγουρο ότι πέρα από την προσέλκυση ποδηλατικού κόσμου απ' όλη την Ευρώπη, θα δώσει νέα κίνητρα στα Ροδιτόπουλα που θέλουν να ασχοληθούν (ή ασχολούνται ήδη με την ποδηλασία) ενώ θα αναπτύξει κατακόρυφα όλα τα αγωνίσματα της ποδηλασίας. Η πίστα αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα πόλο έλξης για όλη την ποδηλασία του Αιγαίου.