Υπεγράφη σύμβαση για  το οδικό δίκτυο της Ρόδου

Η υπογραφή της σύμβασης για μία πολύ μεγάλη τεχνική παρέμβαση στο οδικό δίκτυο της Ρόδου, η οποία έχει να κάνει κυρίως με την ασφάλειά του καθώς και τον φωτισμό ενός πολύ μεγάλου σκοτεινού τμήματος του κεντρικού οδικού δικτύου του νησιού της Ρόδου, έγινε χθες από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής Εταιρίας.

Όπως δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, πρόκειται για την τοποθέτηση 2250 στύλων ηλεκτροφωτισμού στο σκοτεινό οδικό δίκτυο του νησιού…από τότε που κατασκευάστηκε. Τέτοιο είναι το οδικό δίκτυο από τα φανάρια στο ύψος των  Κολυμπίων μέχρι και τη Λίνδο και από τη στροφή της Λάρδου, στο κεντρικό οδικό δίκτυο Ρόδου-Λίνδου που στρίβει για Λάρδο.

Όλο αυτό το κομμάτι πλέον θα φωτιστεί, κατασκευάζεται όλο το δίκτυο από την αρχή, τοποθετούνται στύλοι ηλεκτροφωτισμού, επίσης από την Ιξιά, ό,τι σκοτεινό τμήμα υπάρχει μέχρι και τα Καλαβάρδα, μπαίνουν νέοι στύλοι, όπως και από τη Ρόδο μέχρι και τη Λίνδο σε όλη την παραλιακή λεωφόρο Καλλιθέας.  Σημειώνεται ότι από τη Ρόδο μέχρι το Φαληράκι προστίθενται στύλοι όπου δεν υπάρχουν και παράλληλα αντικαθίστανται και οι παλιοί. Επίσης, είναι το κομμάτι Βάτι-Προφύλια, όπως και εκείνο στη Euromedica, από τα φανάρια στη Ρόδου-Λίνδου, ο δρόμος που βγαίνει στο ξενοδοχείο Paradise φωτίζεται.

 Σημειώνεται ότι στο έργο αυτό προβλέπεται και η τοποθέτηση 20χλμ. στηθαίων ενώ περιλαμβάνονται και τα πεζοδρόμια από την Ιαλυσό μέχρι την Κρεμαστή. Σημειώνεται ότι, το σύνολο όλων αυτών των σκοτεινών σημείων, εάν το αποτυπώσει κανείς σε μήκος είναι γύρω στα 61 χλμ. οδικού δικτύου

Μάλιστα, ο κ. Χατζημάρκος συνέδεσε τρία μεγάλα έργα που, όπως είπε, είναι και η μεγαλύτερη παρέμβαση στο οδικό δίκτυο της Ρόδου για την ασφάλειά του:

Πρόκειται για τις διαγραμμίσεις με καινούργιο υλικό, προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ για όλο το επαρχιακό δίκτυο του νησιού, δημοπρατημένο έργο όπως και αυτό που υπεγράφη χθες με την Εταιρία P and C Development του κ. Xρήστου Παναγιωτόπουλου, και την προηγούμενη εβδομάδα η αντικατάσταση του φωτισμού με LED.  Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι το έργο είναι αρκετά μεγάλο, όχι μόνο σε ποσό αλλά και σε έκταση και η διάρκειά του υπολογίζεται στους 18 μήνες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, το έργο, ξεκίνησε με προϋπολογισμό 8 εκατ. ευρώ και η έκπτωση που πήρε ήταν πάνω από 50%. Θα ακολουθήσει και το δεύτερο μέρος του έργου με τα υπόλοιπα σημεία στο νησί που είναι σκοτεινά.