Εκστρατεία για την αποκατάσταση του νερόμυλου στ’ Απόλλωνα

Εκστρατεία προστασίας και αποκατάστασης του νερόμυλου στ’ Απόλλωνα, έχουν ξεκινήσει τα μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου του χωριού «Νέοι Ορίζοντες»!

Στο πλαίσιο αυτό, το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, θα βρεθεί στ’ Απόλλωνα ο κ. Στέλιος Μουζάκης ερευνητής Ιστορίας και Πολιτισμού, μέλος της παγκόσμιας ένωσης μυλολογών (TIMS) The International Molinological Society.

Ο κ. Μουζάκης  είναι ειδικός  ερευνητής και μελετητής σχετικά με τις αποκαταστάσεις των προβιομηχανικών εγκαταστάσεων, και με την εμπειρία και τις γνώσεις του θα βοηθήσει τα μέλη του Ομίλου Απολλώνων «Νέοι Ορίζοντες» να μελετήσουν, να αποκαταστήσουν και να προστατεύσουν τον νερόμυλο του χωριού τους!

Αξίζει δε να σημειωθεί πως την προηγούμενη Κυριακή (14 Απριλίου), ολοκληρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι διαδικασίες διάνοιξης του μονοπατιού καθώς και του καναλιού που οδηγεί το νερό από το ποτάμι στη φτερωτή του νερόμυλου.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός  στον περιβάλλοντα χώρο και των πλυσταριών της κρύας βρύσης

Συμμετείχαν στη δράση οι:
Μπαϊράμης Γιώργος, Τσακαλιός Μιχάλης, Γιαννακόπουλος Γρηγόρης, Φιόλλας Αντώνης, Χαλκίτης Βασίλης, Καρπαθίου Φώτης, Τσαμπίκα Αντωνάκη, Τσακαλιός Βασίλης, Διακοβασιλείου Γιώργος, Παπάζογλου Νίκος, Μπαϊράμης Κυριάκος, Τσαγκαράκης Παναγιώτης, Χατζηνικολάου Νίκος και Βασιλεία, Στόκου Ανδριάνα, Στόκου Εύη, Κωνσταντάκη Εύη, Μπάκη Δέσποινα, Πεπέ Τσαμπίκα, Συμιακού Μαρία, Χατζηγιαννάκης Νίκος, Σεντονάς Σταύρος, Μπαϊράμης Θεόφιλος, Κυριαζάκος Μανώλης, Παλάζης Μιχάλης. Επίσης στη δράση συνέβαλε όχημα του πυροσβεστικού κλιμακίου Απολλώνων με δύο πυροσβέστες.