«Το σπίτι της χαράς», απο τη Θεατρική Ομάδα Μαριτσών

«Το σπίτι της χαράς», απο τη Θεατρική Ομάδα Μαριτσών

«Το σπίτι της χαράς», απο τη Θεατρική Ομάδα Μαριτσών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που στις μέρες μας η Ρόδος, έχει να επιδείξει μια έντονη και σημαντική θεατρική δραστηριότητα. Τόσο η πόλη όσο και πολλές κωμοπόλεις και χωριά της ενδοχώρας, έχουν αποκτήσει τις δικές τους θεατρικές ομάδες, που καθεμία έχει τη δική της πορεία και προσφορά στη θεατρική τέχνη και στον πολιτισμό.

Μια ιδιαίτερα σημαντική παρουσία τα τελευταία χρόνια έχει στο νησί μας, η θεατρική ομάδα των Μαριτσών, που φέτος κλείνει πέντε χρόνια ζωής με ισάριθμα έργα στο ενεργητικό της. Η προσφορά των μελών της ομάδας είναι ουσιαστική για την πολιτιστική δράση όχι μόνο του χωριού, αλλά ολόκληρης της Ρόδου. Αυτή η δραστήρια θεατρική ομάδα, αποτελεί έναν από τους πυρήνες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαριτσών, «ο Κερωνιάτης», ο οποίος προσφέρει ποικιλότροπα στην πολιτιστική ζωή του χωριού.

Η φετινή θεατρική παραγωγή της ομάδας των Μαριτσών, είναι το θεατρικό έργο «Το σπίτι της χαράς», το οποίο μετά τις παραστάσεις που έδωσε τον Μάρτιο που πρωτοανέβηκε στη θεατρική σκηνή του χωριού, εμείς στην πόλη, το απολαύσαμε στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου, τη Δευτέρα 15-4-2019.

Το θεατρικό έργο, είναι μια σύγχρονη σάτιρα ηθών, θεσμών και καταστάσεων με πολιτικές προεκτάσεις. Οι έξυπνες κωμικές σκηνές, προκαλούν αβίαστα το γέλιο στον θεατή, ενώ η πιστή απόδοσή τους τον συνεπαίρνουν έτσι και τόσο, που γίνεται συνεργός όσων διαδραματίζονται πάνω στη σκηνή.

Από το πρώτο λεπτό και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, ο ρυθμός και η ένταση όσων διαδραματίζονταν, κρατούσαν το κοινό σε εγρήγορση με τη συνέργεια της εναλλαγής λόγου, της μουσικής και της κίνησης. Στη διαμόρφωση του συνολικού αποτελέσματος, καθοριστική συμβολή είχε η σκηνοθετική ματιά του, η πείρα και το ταλέντο του Γιάννη Φλώρου. Για μια ακόμα φορά διαπιστώσαμε πόσο η σκηνοθεσία ενός θεατρικού έργου, μπορεί να δώσει υπόσταση και θεατρικότητα σε ένα κείμενο, με την ουσιαστική παρέμβαση του σκηνοθέτη. Ο Γιάννης Φλώρος, με την ιδιαίτερη αισθητική και το προσωπικό του ύφος, προσέδωσε και σε αυτό το κείμενο, την πνοή που απαιτούνταν για να απογειώσει την παράσταση με τη συμβολή των μελών της θεατρικής ομάδας που ενσάρκωσαν του ρόλους.

Κάθε ήρωας υπηρέτησε με αξιοσύνη τον ρόλο που υποδύθηκε, συμβάλλοντας καθοριστικά στο συνολικό, πολύ επιτυχημένο εγχείρημα και στην επιτυχία της παράστασης. Οι επιμέρους σκηνές, οδηγούσαν τον θεατή στην ενδοσκόπηση του εσωτερικού κόσμου των ηρώων, αναδεικνύοντας τη βαθύτερη προσωπική του επιδίωξη, που καθοδηγείται από τα κίνητρα που σήμερα καθορίζουν την κοινωνική ζωή, αλλά και τις συμπεριφορές του σύγχρονου νεοέλληνα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, με την ευχή να συνεχίσουν με την ίδια επιτυχία τη θεατρική τους πορεία στο νησί μας.

Συντελεστές τους θεατρικού έργου «Το σπίτι της χαράς» είναι:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Φλώρος.
Ήχος-φωτισμός: Μαρία Σπάρταλη και Φρόσω Αλεξανδρή.
Τους ρόλους ερμήνευσαν οι: Βασιλεία Μπιλιά, Ελευθέριος Τσούφιος, Δημήτρης Δεληγιάννης, Στέλλα Παπανικολάου-Βασιλώττου, Φρόσω Αλεξανδρή, Λευτέρης Βαλσαμίδης, Γεωργία Δεληγιάννη, Μαρίνα Μπενή, Σάββας Φεγγάρας, Σταύρος Καράλας και Νίκος Οικονόμου.

Γ.- Μ.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων