Συνάντηση με τον Σύλλογο Αλιέων Κάσου

Σύσκεψη με τον Σύλλογο Αλιέων Κάσου είχαν στο πλαίσιο του προγράμματος τους οι συνεργαζόμενες παρατάξεις “Κίνηση Κασιωτών” και “Κασίων Δράση”, στο εκλογικό κέντρο της παράταξης.

Κατά τη συνάντηση αυτή εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αυτός του πρωτογενούς τομέα, και συγκεκριμένα δόθηκε βαρύτητα στον έλεγχο της παράνομης αλιείας, στη δημιουργία ζώνης στην οποία θα απαγορεύεται η αλιεία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη δημιουργία τεχνητού υφάλου για αύξηση των ιχθυαποθεμάτων( υπάρχει σχετική μελέτη που εκπονήθηκε πριν 6 χρόνια περίπου από την Περιφέρεια, επί επαρχείας Μιχάλη Ερωτόκριτου), στην αύξηση του πληθυσμού των λαγόψαρων(εκπόνηση μελέτης από ειδικούς επιστήμονες) καθώς και στη δημιουργία ενιαίου χώρου ( ψαραγορά) πώλησης του προϊόντος τους.

Ο επικεφαλής της παράταξης Μιχάλης Ερωτόκριτος αναφέρθηκε ακόμα στην επαναδιοργάνωση της γιορτής του Σκάρου και αναβάθμιση της σε διήμερο τουλάχιστον φεστιβάλ καθώς επίσης όλα τα μέλη συμφώνησαν να προσπαθήσουν να επιλύσουν τα προαναφερθέντα προβλήματα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Παρόντες από τον Σύλλογο Αλιέων ήταν οι Γιώργος Μηνάς (Πρόεδρος), Γιάννης Φιλιππίδης, Κανάκης Περσελής,Λόλης Μαστρομανώλης, Αντώνης Σακελλάρης, Μανόλης Σκόρδος και Γιώργος Χ. Ξυδιάρης.
Από την πλευρά της παράταξης “το παρών” έδωσαν οι Σταύρος Κίκης, Πόπη Παπαμάρκου, Μανόλης Παρλής και Ηλίας Μαστροπαύλος.