Γιορτή του ποδοσφαίρου αφιερωμένη στη μνήμη του Γ. Τσοπανάκη

Γιορτή του ποδοσφαίρου αφιερωμένη  στη μνήμη του Γ. Τσοπανάκη

Γιορτή του ποδοσφαίρου αφιερωμένη στη μνήμη του Γ. Τσοπανάκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 605 ΦΟΡΕΣ

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΣΔ για τον 72ο τελικό του κυπέλλου Δωδεκανήσου

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Απομένει μόλις μια ημέρα για τη διεξαγωγή του 72ου τελικού του κυπέλλου Δωδεκανήσου, ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλυθιών και τον Διαγόρα, στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου (20/4, 18:00). Χθες δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΠΣΔ, από τους συντελεστές και πρωταγωνιστές της σπουδαίας αυτής μάχης, λίγες ώρες πριν μπουν στην… αρένα.

Δεν έλειψαν οι αλληλοφρονήσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο συλλόγων και οι ευχές για άνοδο στον Διαγόρα, ενώ τόσο ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Γιώργος Παυλίδης, όσο και ο πρόεδρος του «γηραιού» Μαίος Καμπουράκης στάθηκαν στο γεγονός ότι η αυριανή αναμέτρηση είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο πρόεδρο της ΕΠΣΔ, Γιώργο Τσοπανάκη, ο οποίος υπήρξε επίσης και εξέχων στέλεχος των «κυανέρυθρων».
Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν χθες στη συνέντευξη Τύπου.

Τάσος Στεργενάκης (Α’ Αντιπρόεδρος ΕΠΣΔ): «Εκ μέρους του προέδρου της Ένωσης Παναγιώτη Διακοφώτη συγχαίρουμε τις δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό. Πρόκειται για δύο ιστορικούς συλλόγους. Από τη μια ο Διαγόρας με 12 κατακτήσεις του κυπέλλου Δωδεκανήσου και από την άλλη ο Απόλλων Καλυθιών με 3. Η καθεμία από τις δύο ομάδες έχει γράψει τη δική της ιστορία στο Δωδεκανησιακό αλλά και εν γένει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζουμε να γίνει ένας όμορφος τελικός, που πάνω απ’ όλα θα κερδίσει το ποδόσφαιρο και θα τον ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι».

Γιώργος Παυλίδης (Γενικός Γραμματέας ΕΠΣΔ): «Σήμερα ουσιαστικά ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον 72ο τελικό του κυπέλλου Δωδεκανήσου. Ο τελικός θα είναι λαμπρός και ελπίζουμε να τελειώσει έτσι όπως θα ξεκινήσει. Το Σάββατο θα βρίσκεται εδώ στη Ρόδο και η ηγεσία της ΕΠΟ για τον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος είναι αφιερωμένος σε μια εμβληματική προσωπικότητα, στον αείμνηστο Γεώργιο Τσοπανάκη ο οποίος υπήρξε άνθρωπος του αθλητισμού με πλούσια δράση. Μεταξύ άλλων διετέλεσε πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου από το 1995 έως το 1998, ηγετικό στέλεχος επί σειρά ετών στις διοικήσεις του Διαγόρα και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας. Δυστυχώς απεβίωσε πρόωρα σε ηλικία 47 ετών το 1998 έπειτα από σκληρή και άνιση μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Άφησε όμως πίσω του μια υπέροχη οικογένεια ως παρακαταθήκη, μαζί με τους αγώνες και τις αγωνίες του για τα νησιά μας και την αγάπη του για τον τόπο μας. Στα μάτια υμών που τότε που βρισκόμασταν στη θέση του φιλάθλου και οπαδού, ήταν όντως μια επιβλητική προσωπικότητα. Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΔ και μετά από πρόταση του προέδρου ο τελικός του κυπέλλου είναι αφιερωμένος στη μνήμη του». Ο κ. Παυλίδης σημείωσε ακόμη ότι στο περιθώριο του τελικού θα βραβευθούν δύο ξεχωριστές προσωπικότητες των δύο ομάδων, για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο. Ο Αργύρης Παπαδιός από τον Διαγόρα και ο Γιώργος Ταχραμάνης από τον Απόλλωνα.

Στάθης Προβατίδης (αρχηγός Διαγόρα): «Είναι ένας τελικός γιορτή για το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο. Έχουμε απέναντί μας μια ομάδα με την δική της ιστορία και με έμπειρους ποδοσφαιριστές. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο αυτό και το βλέπουμε παράλληλα ως μια καλή προετοιμασία για τα μπαράζ ανόδου που έρχονται. Καλώς ή κακώς χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον θεσμό του κυπέλλου, αν ο Διαγόρας δεν ανέβει κατηγορία, ανεξάρτητα αν κατακτήσει ή δεν κατακτήσει το κύπελλο, η χρονιά δεν θα είναι επιτυχημένη. Το Σάββατο θα κάνουμε ό,τι θα κάνουμε και στα μπαράζ. Εύχομαι να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και πάνω απ’ όλα να τελειώσει το παιχνίδι και να βγουν όλα τα παιδιά από το γήπεδο έχοντας την υγεία τους».

Στέργος Χατζηκοσμάς (αρχηγός Απόλλωνα Καλυθιών): «Ξέρουμε ότι είναι μια μεγάλη γιορτή με δύο μεγάλα σωματεία, τον Απόλλωνα Καλυθιών και τον Διαγόρα, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στη Ρόδο. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα παίξουμε το ποδόσφαιρό μας, να χαρούμε τη γιορτή αυτή. Ξέρουμε ότι ο Διαγόρας έχει τα μπαράζ μπροστά του, θα είναι δύσκολη η προσπάθειά του, αλλά του ευχόμαστε καλή συνέχεια και να τον δούμε στα μεγάλα σαλόνια, γιατί αυτές οι ομάδες πρέπει να παίζουν εκεί. Για εμάς είναι μια γιορτή και τίποτα παραπάνω. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε».

Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής Διαγόρα): «Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στον Απόλλωνα Καλυθιών για την παρουσία του στον τελικό του κυπέλλου Δωδεκανήσου. Είναι τιμή μας. Είναι μια γιορτή και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και οι δύο ομάδες καλό ποδόσφαιρο, να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει. Είναι μια πρόβα τζενεράλε για τους αγώνες που ακολουθούν για την ομάδα μου στα μπαράζ. Εύχομαι υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές».

Έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε για το αν έχουν οι παίκτες του το μυαλό τους στον τελικό, αφού ακολουθούν τα παιχνίδια ανόδου, διευκρίνισε ότι «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και τις δυνατότητές τους και ελπίζω ότι θα είμαστε εμείς που θα κατακτήσουμε στο τέλος το κύπελλο».

Κώστας Καμπούρης (προπονητής Απόλλωνα Καλυθιών): «Είμαστε ευχαριστημένοι και νιώθουμε πανευτυχείς που βρισκόμαστε στον τελικό. Ήταν ο αρχικός στόχος που θέσαμε στην έναρξη της σεζόν. Έχουμε δώσει μεγάλη χαρά στο χωριό. Είναι τιμή που θα παίξουμε με ένα ιστορικό σωματείο όπως είναι ο Διαγόρας. Θεωρώ ότι μαζί με τον Ιάλυσο που ανέβηκε, είναι ομάδες ανώτερης κατηγορίας. Εύχομαι να περάσει τα μπαράζ και να τον δούμε σε ανώτερες κατηγορίες.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο το έργο μας, γιατί κακά τα ψέματα ο Διαγόρας είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια με όποιες ελπίδες έχουμε για να το πάρουμε! Εύχομαι στον φίλο Πέτρο Ρουτζιέρη και στον Διαγόρα να ανέβουν κατηγορία γιατί το αξίζουν. Ειδικά ο Πέτρος γιατί έκανε μεγάλη προσπάθεια και πρέπει να ανταμειφθεί, γιατί ανέλαβε τον Διαγόρα σε πολύ δύσκολες στιγμές και τον έχει φέρει σε ένα επίπεδο αξιόλογο. Από εμάς ο σεβασμός στο πρόσωπό του και στην ομάδα του είναι μεγάλος».

Μαίος Καμπουράκης (πρόεδρος Διαγόρα): «Θα σταθώ στα λόγια του προπονητή του Απόλλωνα Καλυθιών. Ευχαριστούμε για τις ευχές που μας δίνει για τα μπαράζ. Τον τιμά ως άνθρωπο και προπονητή.

Στόχος του Διαγόρα από την αρχή της σεζόν να ανέβει κατηγορία και ταυτόχρονα και το κύπελλο. Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαστε μέσα και στους δύο στόχους. Σαφώς και θέλουμε το κύπελλο και θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε το Σάββατο και μετά ακολουθούν τα παιχνίδια ανόδου τα οποία είναι σημαντικά για εμάς. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος να κερδίσει, να φύγουμε με υγεία από το γήπεδο, χωρίς τραυματισμούς και χωρίς παρατράγουδα από την πλευρά των φιλάθλων. Είναι γιορτή του ποδοσφαίρου και πρέπει να το καταλάβουν και αυτοί.

Κάποιος θα χάσει, κάποιος θα κερδίσει. Μην το βλέπουμε οπαδικά». Ο κ. Καμπουράκης έκανε επίσης ιδιαίτερα αναφορά στη μνήμη του Γιώργου Τσοπανάκη: «Ο συγκεκριμένος τελικός είναι πολύ σημαντικός για εμάς, για έναν ακόμη λόγο. Τιμάται η μνήμη του Γιώργου Τσοπανάκη, ενός ανθρώπου ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια στο συμβούλιο του Διαγόρα, ήταν στον ερασιτέχνη αλλά και εκπρόσωπος στην ΠΑΕ Διαγόρας και είναι για εμάς ένα ακόμη κίνητρο να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το κύπελλο στη μνήμη του και να το αφιερώσουμε και στην οικογένειά του».

Γιώργος Σαρικάς (πρόεδρος Απόλλωνα Καλυθιών): «Θα ήθελα με τη σειρά μου να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό. Στον Απόλλωνα είχαμε στόχο να φτάσουμε τον τελικό του κυπέλλου και τα καταφέραμε. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθούν όλοι από τους ποδοσφαιριστές μέχρι τους φιλάθλους. Επίσης εύχομαι στον Διαγόρα να περάσει στα μπαράζ και να τον δούμε στις μεγάλες κατηγορίες. Καλώ τους φιλάθλους να έρθουν σε αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου.
Πραγματικά έτσι πρέπει να γίνεται κάθε φορά να είναι μια γιορτή».

Οι πρόεδροι των δύο ομάδες, Μαίος Καμπουράκης και Γιώργος Σαρικάς
Οι πρόεδροι των δύο ομάδες, Μαίος Καμπουράκης και Γιώργος Σαρικάς
Οι αρχηγοί Διαγόρα και Απόλλωνα Καλυθιών, Στάθης Προβατίδης και Στέργος Χατζηκοσμάς
Οι αρχηγοί Διαγόρα και Απόλλωνα Καλυθιών, Στάθης Προβατίδης και Στέργος Χατζηκοσμάς
Οι προπονητές Πέτρος Ρουτζιέρης και Κώστας Καμπούρης
Οι προπονητές Πέτρος Ρουτζιέρης και Κώστας Καμπούρης
Ο αείμνηστος Γιώργος Τσοπανάκης
Ο αείμνηστος Γιώργος Τσοπανάκης

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο