Εκλογές με συναίσθηση και όραμα!

Η προεκλογική περίοδος άρχισε με θέσεις και τοποθετήσεις που προσιδιάζουν στο κλίμα των ημερών και, κυρίως, με πολλές συμμετοχές υποψηφίων για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, προεξοφλώντας ότι θα έχουμε μια ισχυρή συμπολίτευση και μια ακόμα πιο ισχυρή αντιπολίτευση.

Για μένα μια ισχυρή αντιπολίτευση, απ’ όπου και αν προέρχεται, είναι ο στηλοβάτης για την προάσπιση της Δημοκρατίας.

Προς τούτο χαίρομαι που θα έχουμε τρεις υποψήφιες παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την πλειοψηφία στο Δήμο μας και ακόμα περισσότερο δύο παρατάξεις (εκ των προαναφερθεισών) που θα μοιραστούν τις θέσεις των αντιπολιτευόμενων συμβούλων.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλή επιτυχία και το κυριότερο πολιτικό πολιτισμό!!!

Ακόμα κι αν η κατάσταση καταστεί έκρυθμη, είναι κι αυτό μέρος του προεκλογικού αγώνα  και δεν έχει καμία σχέση με προσωπικές εμπάθειες. Πολλά πρόσωπα είναι νέα στο χώρο της πολιτικής. Το βάπτισμα θα είναι σε κρύο νερό και πολλές φορές βρόμικο. Αυτό δε θα πρέπει να τους απογοητεύει. Αντιθέτως, θα πρέπει να τους θωρακίζει με δύναμη, γιατί η εκλογή τους ούτως ή άλλως απαιτεί γερό στομάχι.

Θεωρώ ότι μικροπολιτικές τακτικές που θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο νησί μας μέσω μιας κακής εικόνας που θα προσπαθήσουν κάποιοι να προβάλουν, για να ενισχύσουν τη θέση τους στο βωμό της ψηφοθηρίας, δε θα πρέπει να έχουν θέση στην παρούσα προεκλογική περίοδο!!!

Η Σύμη που όλοι αγαπάμε, οφείλει τον σεβασμό μας, σε όποια παράταξη και αν ανήκουμε. Η αρνητική προβολή της μόνο κακό στον τουρισμό κάνει και οι υποψήφιοι που ποντάρουν σε αυτό, πείθουν για οτιδήποτε άλλο, εκτός από την αγάπη τους προς το νησί. Για μένα πολιτικός πολιτισμός σημαίνει, κυρίως, προάσπιση της εικόνας του νησιού μας που βγαίνει προς τα έξω.
Γι’ αυτό ας αγκαλιάσουμε όλοι τις ιδέες όλων.

Είναι σημαντικό να ακούσουμε προγράμματα εφικτά και να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των κατοίκων και των επισκεπτών μας.

Μετά τις εκλογές όλα όσα ειπώθηκαν ή θα ειπωθούν, θα πρέπει να αποτελούν παρελθόν -δεν αναφέρομαι στις προεκλογικές δεσμεύσεις- και ο εκάστοτε Δήμαρχος θα πρέπει να φέρει την προσωπική ευθύνη της γεφύρωσης των σχέσεων μεταξύ όλων των κατοίκων.

Κανείς δεν είναι τέλειος, κανείς δε θα είναι τέλειος! Ας περιοριστούμε στα άκρως απαιτούμενα!

Εύχομαι ολόψυχα ένα υγιές και εποικοδομητικό προς σκέψη και προβληματισμό προεκλογικό κλίμα!!!

Γιώργος Παπακαλοδούκας
Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Δήμου Σύμης