Καλύτερη δημοσία υγεία για όλους υπόσχεται η ΝΔ

Μία καλύτερη δημόσια υγεία για όλους τους έλληνες υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία, που εδώ και περίπου δύο μήνες παρουσιάζει το πρόγραμμά της στο συγκεκριμένο τομέα με επισκέψεις κλιμακίων σε όλη την Ελλάδα.   

Στο πλαίσιο αυτής της παρουσίασης βρέθηκε χτες στη Ρόδο, ο βουλευτή επικρατείας και τομεάρχης υγείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος επισκέφθηκε συνοδεία τοπικών στελεχών του κόμματος το κέντρο υγεία του Έμπωνα, το νοσοκομείο της Ρόδου και το ΕΚΑΒ για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το πρόγραμμα του ταξιδιού του στη Ρόδο περιλάμβανε επίσης και εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής κατά την οποία παρουσιάστηκε στο κοινό όλο το πρόγραμμα του κόμματος για την υγεία.

Με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί μας, ο κ. Οικονόμου παραχώρησε συνέντευξη τύπου, κατά την οποία αναφέρθηκε στους στόχους και τα βασικά σημεία του προγράμματος της ΝΔ για την υγεία.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παύλος Μπακίρης προλογίζοντας το βουλευτή επικρατείας και τομεάρχη υγείας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η υγεία είναι στον πυρήνα του προγράμματος της Ν.Δ. γι΄αυτό και γίνεται περιοδεία σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας ώστε να καταγράψει τα προβλήματα κάθε περιοχής και να προσαρμοστεί το πρόγραμμα του κόμματος σε κάθε περιοχή. «Το σύνθημα της παράταξής μας είναι μία καλύτερη υγεία για όλους τους έλληνες καθώς σύντομα ο ελληνικός λαός θα μας δώσει την εντολή να το υλοποιήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας το λόγο ο Βασίλης Οικονόμου, και έχοντας επισκεφτεί ήδη το κέντρο υγείας του Έμπωνα, δήλωσε ότι είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα κέντρου υγείας παραμελημένου και έδωσε όπως είπε τα εύσημα στο διευθυντή του που κάνει φιλότιμη προσπάθεια να το κρατήσει ζωντανό.

«Εδώ και δύο μήνες έχουμε ανακοινώσει το πρόγραμμα υγείας , ρεαλιστικό και μεταρρυθμιστικό που διαμορφώθηκε υπό την επίβλεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της υγείας.

Εμείς δίνουμε το κέντρο βάρος στην πρόληψη, καθώς μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε την πρωτοβάθμια υγεία το δίκτυο των οικογενειακών γιατρών και των κέντρων υγείας αλλά και μέσα από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να ενεργοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε το μεγάλο πλούτο σε ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε.

Τα χιλιάδες ιατρεία των ελεύθερων γιατρών είναι για εμάς μία μεγάλη δύναμη και θέλουμε να δώσουμε το δικαίωμα και στους γιατρούς να αξιοποιήσουν τις επενδύσεις που έχουν κάνει και στους νέους γιατρούς να μείνουν στην Ελλάδα. Μαζί με τις κρατικές δομές θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτή τη σύμπραξη ώστε σε επίπεδο πρόληψης να έχουμε ορατά αποτελέσματα» δήλωσε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Με εξετάσεις για όλους τους έλληνες χωρίς επιπλέον επιβάρυνση έχοντας πληρώσει το φόρο τους και την ασφαλιστική τους εισφορά, θα κάνει τις εξετάσεις του ο καθένας ώστε να έχουμε ένα επίπεδο υγείας τέτοιο που να μη χρειάζεται ο πολίτης να πάει στο νοσοκομείο. Θέλουμε επίσης να εισάγουμε και ένα νέο μοντέλο ζωής το οποίο θα είναι μέσα από συμφωνία με τον πολίτη και όχι αποτέλεσμα επιβολής του.

Το πρόγραμμά μας απευθύνεται σε όλους καθώς θέλουμε μία δημόσια υγεία για όλους τους έλληνες, το αγαθό της υγείας είναι δημόσιο, πληρώνουν όλοι. Εμείς πιστεύουμε ότι με το πρόγραμμά μας που είναι κοστολογημένο και επεξεργασμένο μπορούμε να το εφαρμόσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε άμεσα να δει ο κόσμος βελτίωση στις υπηρεσίες. Ειδικά στο πως λειτουργούν τα νοσοκομεία. Τώρα μπορεί να υπάρξει δυνατότητα να φύγουμε από αυτή την εικόνα που παρουσιάζουν τα ελληνικά νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Έλληνας πληρώνει το 9% του εισοδήματός του για την υγεία για να πει χαρακτηριστικά : «Το κρατικό σύστημα υγείας δεν προσφέρει καμία δυνατότητα έτσι όπως το έχει καταντήσει ο Τσίπρας και η ηγεσία του υπουργείου υγείας που δεν κοίταξαν να λύσουν βασικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το σύστημα υγείας, και τα οποία επιδεινώθηκαν μετά το 2015». Τέλος ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας αναφερόμενος στη συνέχεια στον κ. Οικονόμου δήλωσε ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει ενσκήψει πάνω από τα ζητήματα που αφορούν τη νησιωτική υγεία και ιδιαίτερα στη Δωδεκάνησο. Έχει ενημερωθεί ενδελεχώς και τα έχει μελετήσει και όπως είπε είναι σίγουρος ότι θα προωθήσει στην ηγεσία του κόμματος τα θέματα που αφορούν τα νησιά. 

«Οι κ.κ. Ξάνθος και Πολάκης δε δέχτηκαν επί 2,5 χρόνια να συζητήσουν αυτή την πολύ σημαντική προτεραιότητα που πρέπει να έχει η πολιτική κάθε κυβέρνησης για τα νησιά μας. Στηλιτεύουμε αυτή τη στάση και είμαστε αποφασισμένοι την επόμενη μέρα να δώσουμε μία ώθηση που αφορά την πολιτική της υγείας για τα νησιά» είπε παράλληλα ο κ. Κόνσολας.