Συμβολική κατάληψη για την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ στη Ρόδο

Ετοιμοπόλεμοι είναι οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία της περιοχής μας, εξαιτίας της σοβαρής υποστελέχωσης της υπηρεσίας τους και των προβλημάτων που προκαλούνται από αυτήν στην εξυπηρέτηση του κοινού!

Μάλιστα χθες το πρωί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη για δύο περίπου ώρες στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στο Μαντράκι όπου και ανήρτησαν πανό σε όλες τις εισόδους, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών τη θερινή περίοδο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ της περιοχής μας κ. Μανώλης Φραντζής, πέρυσι το Φεβρουάριο είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και τον Απρίλιο σχεδόν όλα τα καταστήματα ήταν καλυμμένα.

Φέτος, παρά το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο είχαν επαφές με το γενικό διευθυντή έχουμε φθάσει Απρίλιο και παρόλο που τους έχουν ζητήσει συγκεκριμένες θέσεις να καλυφθούν (όχι όλες), δηλαδή το μίνιμουμ των θέσεων για να μπορέσουν τα ταχυδρομεία να δουλέψουν την καλοκαιρινή περίοδο, μέχρι στιγμής η απάντησή τους είναι αρνητική. 
 


«Οι συνθήκες συνεχώς χειροτερεύουν και αυτό έχει επιπτώσεις στον κόσμο. Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο! Απ’ την αρχή της χρονιάς έχουν φύγει έξι άτομα με σύνταξη και δεν έχουν αναπληρωθεί ούτε καν αυτοί! 

Ενώ είχαμε τη ρητή υπόσχεση ότι με το που φεύγει ένας συνάδελφος σε σύνταξη θα αναπληρώνεται αμέσως αυτό ακόμη δεν το έχουμε δει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φραντζής!

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διαμαρτυρία τους αφορά μόνο την πρόσληψη προσωπικού ενόψει της αυξημένης κίνησης που θα έχουν τα ΕΛΤΑ  τη θερινή περίοδο και όχι τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας. Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ της περιοχής μας, οι ελλείψεις βάσει οργανογράμματος στην υπηρεσία τους, ξεπερνούν τα 35 άτομα!  Μεγάλος αριθμός για ένα νομό που έχει τις ιδιαιτερότητές του (μονοθέσια γραφεία κ.ά.) 

Χθες από νωρίς το πρωί και για περίπου δύο ώρες οι υπάλληλοι στο Ταχυδρομείο στο Μαντράκι απείχαν από τα καθήκοντά τους σε μία προειδοποιητική κινητοποίηση, η οποία δεν αποκλείεται να επαναληφθεί με αυτή ή άλλη μορφή, εφόσον δεν εισακουστεί η φωνή τους και δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού.

Πάντως για το θέμα έχουν ενημερώσει και τους βουλευτές του νομού μας, με τους οποίους και περιμένουν να έχουν συνάντηση για το θέμα αυτό.