Αθώος για τους δύο θανάτους κρίθηκε 50χρονος Ολλανδός

Αθώος για τους δύο θανάτους κρίθηκε 50χρονος Ολλανδός

Αθώος για τους δύο θανάτους κρίθηκε 50χρονος Ολλανδός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 849 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 50χρονος αλλοδαπός Ολλανδικής καταγωγής ο οποίος κατηγορούνταν για δύο θανάτους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια στο νησί μας.

Ειδικότερα, το δυστύχημα είχε σημειωθεί ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου 2017 στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καμείρου (στην Ιξιά) όταν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός με συνεπιβάτη 39χρονο συμπατριώτη του, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 16χρονος Ροδίτης. Ο απολογισμός της σύγκρουσης αυτής ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο νεαρός δικυκλιστής και σοβαρά ο 39χρονος αλλοδαπός συνεπιβάτης, ο οποίος στις 22 Δεκεμβρίου 2017 υπέκυψε στα τραύματά του.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, στο εδώλιο του οποίου βρέθηκε ο 50χρονος Ολλανδός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο, παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο αξιολόγησε τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία αλλά και αυτά που υπήρχαν στη δικογραφία αλλά και τις σχετικές πραγματογνωμοσύνες, όπου φαίνεται ότι η δίκυκλη μοτοσικλέτα του 16χρονου δεν έφερε φώτα πορείας με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να γίνει αντιληπτή από κάποια απόσταση, είχε το περιθώριο ελιγμού καθώς ο χώρος ήταν αρκετός στο σημείο που σημειώθηκε το δυστύχημα, ενώ παράλληλα κινούνταν με αυξημένη ταχύτητα.

Στην υπόθεση παραστάθηκαν ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Ιωάννης Παντελίδης.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών