Συνέλευση στη Νότια Ρόδο για τα προβλήματα υγείας

Συνέλευση των κατοίκων της Νότιας Ρόδου, για τα προβλήματα υγείας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου αναφέρει τα εξής:

«Η προκλητική αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων για τα προβλήματα των υποδομών της δημόσια υγείας του τόπου μας συνεχίζεται. Αν και είναι πλήρως ενημερωμένοι τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και η κυβέρνηση δεν καταδέχονται ούτε καν να αποστείλουν κάποια απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας.

• Στις 28/09/2018 η επιτροπή αγώνα κατοίκων Ν. ΡΟΔΟΥ απέστειλε στο υπουργείο Υγείας υπόμνημα με τα αιτήματα την πρόσληψη νοσηλευτών, διασωστών του ΕΚΑΒ και γιατρών στο Π.Ι. Γενναδίου, απάντηση καμία.
• Στις 17/12/2018 μετά από αίτημα της επιτροπής αγώνα συζητήθηκε το θέμα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, (Δ.Σ.). Εκεί ζητήσαμε να ψηφίσει το υπόμνημάμας το Δ.Σ. και να αποστείλει τα αιτήματα στην κυβέρνηση σαν απόφαση του Δ.Σ. Τελικά  το Δ.Σ. ψήφισε ομόφωνα το υπόμνημα της επιτροπής αγώνα και αποστάλθηκε επίσημα στην κυβέρνηση σαν απόφαση του Δ.Σ, ξανά απάντηση καμία.

• Στις 29/03/2019 η επιτροπή αγώνα απέστείλε ξανά τα αιτήματά μας αυτή τη φορά δοιηκιτικά μέσω της αποκεντρωμένης δοιήκησης, και την ίδια ημέρα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερωθεί όλος ο ροδιακός λαός για την κατάσταση. Απάντηση ξανά καμία από την πλευρά της κυβένρησης.

Αυτή η συνεχιζόμενη προκλητική αδιαφορία των κυβερνήσεων για τις τραγικές ελλείψεις του τομέα της δημόσιας υγείας είναι συνειδητή και στόχο έχει να μας πείσει ότι είναι κανονικότητα και πρόοδος να ζουν χιλιάδες άνθρωποι 80 χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο χωρίς καμία ουσιαστική υγειονομική κάλυψη. Προσπαθεί η κυβέρνηση, μαζί με άλλους καλοθελητές να μας πείσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει δημόσια δωρεάν υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού, προκειμένου να μετατρααπεί η υγεία ολοκληρωτικά σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που θα το απολαμβάνει όποιος έχει να πληρώσει. Απόδειξη γι’ αυτό είναι η μείωση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία ακόμη μια φορά, όπως κάνουν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή οι ιδιώτες κάνουν χρυσές δουλειές.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, γι’αυτό καλούμε όλους τους κάτοικους της Νότιας Ρόδου να παρευρεθούν 20/04 στη συνέλευση στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ»